NBG voor professionals

Professionals 

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap is er ook voor theologen, voorgangers, predikanten, docenten en andere mensen die met de Bijbel werken. Op deze pagina vind je wat we allemaal voor je kunnen betekenen.

Inspiratiedag 30 september

Op vrijdag 30 september organiseert het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) in samenwerking met MissieNederland een Inspiratiedag voor voorgangers en kerkelijk werkers. Onder het thema ‘De Bijbel open in de 21e eeuw’ belichten deskundigen hoe de Bijbel betekenis kan krijgen in het leven en in de samenleving anno nu. De dag wordt gehouden in de Schuilplaats te Ede. 

Met Andere Woorden

Met Andere Woorden is het vakblad Bijbel & vertalen van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Het houdt je op de hoogte op het gebied van Bijbelvertalen en brengt inspirerende artikelen op het snijvlak van vertalen en exegese. Het blad is toegankelijk geschreven ook voor wie geen Grieks en Hebreeuws beheerst.

Webinars

We bieden verschillende gratis webinars aan, speciaal voor professionals. In deze webinars ontdek je meer over specifieke Bijbelteksten en hoe je deze kunt toepassen, bijvoorbeeld in een preek of kringwerk. In de periode van 17 oktober t/m 14 november organiseren we wekelijks een online webinar met als thema ‘Groene exegese’.

debijbel website

debijbel.nl

Op debijbel.nl vind je een schat aan informatie voor theologen, zoals:

  • Diverse vertalingen en studiebijbels, zoals de NBV21 en veel andere Nederlandse vertalingen, de NBV Studiebijbel, de Studiebijbel in Perspectief en de Hebreeuwse en Griekse bronteksten;
  • Veel informatieve artikelen, bijvoorbeeld over bronteksten of Qumran.
  • Video’s en afbeeldingen, bijvoorbeeld geschikt voor gebruik in kerkdiensten.

Bijbel Basics

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Met Bijbel Basics beloven we dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële Bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben. Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de Bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.