Webinars voor theologen

Voor theologen en voorgangers organiseren we webinars over verschillende Bijbelgedeelten. We lichten vertaalkeuzes toe en gaan in op de betekenis van de teksten. Zo bieden we handvatten voor de preek en/of kringwerk.

Sinds 2021 hebben we zeven webinarseries verzorgd, die allemaal zijn terug te zien. In 2024 richten we ons eerst op ‘miniwebinars’ voor het project Preekinspiratie voor de veertigdagentijd. Later dit jaar organiseren we enkele webinars. Door je te abonneren op onze nieuwsbrief hoef je niets te missen.

Webinarserie ‘Geroepen om vrij te zijn’

Tussen 30 oktober en 13 november bieden we een serie webinars over slavernij, uitbuiting en de greep van het geld in Bijbels perspectief. De aanleiding is 2023 als herdenkingsjaar van 150 jaar afschaffing van de slavernij.

Rond het thema slavernij en vrijheid is een Bijbelstudieboekje voor gebruik in de kerk voor 1 euro per stuk te bestellen in de webshop.

  • Maandag 30 oktober, 10.00-11.00 uur: “Israël en de Exodus: bevrijding uit slavernij”
  • Maandag 6 november, 10.00-11.00 uur: “Niemand kan twee heren dienen: Jezus en de greep van het geld”
  • Maandag 13 november, 10.00-11.00 uur: “Paulus en Onesimus, slaven en vrijen in de vroegchristelijke beweging”

Gastspreker

In het webinar van 13 november hebben we dr. Marlon Winedt als gastspreker. Hij is voorganger op Curaçao en werkt voor de United Bible Societies als vertaalconsulent. Hij verbindt de uitleg van Paulus’ brief aan Filemon met reflectie op het koloniale slavernijverleden.

Tips om als voorbereiding op het webinar