Webinars voor theologen

Hier kun je alle webinars die gegeven zijn terugkijken. Door je te abonneren op onze nieuwsbrief hoef je geen nieuwe webinars te missen.

Webinars ‘Geroepen om vrij te zijn’

Tussen 30 oktober en 13 november bieden we een serie webinars over slavernij, uitbuiting en de greep van het geld in Bijbels perspectief. De aanleiding is 2023 als herdenkingsjaar van 150 jaar afschaffing van de slavernij.

Job en het lijden 2

Job en het lijden

Tussen 24 april en 22 mei bieden we een serie webinars over Job en het lijden. We kijken naar de thematiek van het boek Job, enkele cruciale passages, en naar de figuur Job in de joodse en christelijke traditie. Daarnaast gaat het over het lijden als Bijbels thema en trekken we de lijn door naar lijden als actueel thema van vandaag.  

Webinars veertigdagentijd 2023

In de veertigdagentijd en Pasen (22 feb – 9 april 2023) bieden we een exegetische service voor voorgangers die in de diensten het thema van Bijbel basics willen volgen (‘Wie is Jezus?’). We bieden gedurende deze periode twee inspirerende webinars en daarnaast een wekelijkse exegetische input per mail. Je ontvangt op maandagochtend de input voor de komende zondag.  

Hoe groen is de Bijbel? Kennismaken met groene exegese

De actuele problemen rondom klimaat en biodiversiteit en de samenhang met sociaal onrecht houden voorgangers bezig. Bijbelse inzichten en inspiratie kunnen daarbij helpen. Daarom hebben we een serie webinars gehouden over ‘groene exegese’ waarin ook handvatten worden gegeven voor verwerking in de gemeente.

Met Ruth op weg naar Pinksteren

In het voorjaar van 2022 organiseerden we zes webinars ‘Met Ruth op weg naar Pinksteren’.

Veertigdagentijd 2022: Feest van Bevrijding

Bijbelwetenschappers Matthijs de Jong en Mirjam van der Vorm verzorgden twee webinars over Exodus 12 en Lucas 22:7-20.

Inspiratie voor Advent en Kerst 2021

In de periode voor Kerst hebben we twee webinars aangeboden als inspiratie voor Advent en Kerst.

Webinar Kerst