Nieuws

 • 3 mei 2021

  Bijbel Basics, de kinderdienstmethode van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG), is vertaald in het Engels. 95 afleveringen in die taal zijn kosteloos te downloaden via biblebasics.nl. ‘Vanaf nu is het materiaal ook beschikbaar voor migrantenkerken’, aldus Samuel Ekpo.

  lees verder
 • 23 april 2021

  De 155 bijbelgenootschappen blijven hun missie uitvoeren, ondanks de corona-pandemie. Het bijbelvertaalwerk waaraan het Antilliaans Bijbelgenootschap (ABG) in 2018 begon, ligt op schema. ‘De bijbelvertaling voor Aruba is bijna klaar en verschijnt volgend jaar’, vertelt ABG-directeur Armin Elisa. Het NBG en de UBS steunen het ABG.

  lees verder
 • 14 april 2021

  Wat is er nieuw in de NBV21, de verbeterde editie van de Nieuwe Bijbelvertaling die in oktober verschijnt? Hoe kwam de NBV21 tot stand? Voor welke dilemma’s staan bijbelvertalers? Over die vragen geeft het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) van 25 mei tot en met 11 juni online masterclasses voor predikanten, voorgangers en andere professionals. Deelname is gratis, aanmelden kan vanaf vandaag.

  lees verder
 • Avatar van Alinda Bol

  De bijbel is zó belangrijk voor mij, daarom ben ik lid van het Nederlands Bijbelgenootschap

  Alinda Bol
 • Avatar van Elsbeth Gruteke

  debijbel.nl is relevant en betrouwbaar, want het is gemaakt door het NBG

  Elsbeth Gruteke