Nieuws

De nieuwe Dichterbij

Vandaag verschijnt de maart-editie van Dichterbij. In dit nummer staat onder andere een interview met vrijwilliger Elvera Jansen en vertellen we u meer over een bijbelproject in Bangladesh.

Lees hier de Dichterbij van maart 2020.

Dichterbij ook nu?

Deze week verschijnt ons ledenmagazine Dichterbij, waarin we aandacht vragen voor een bijbelproject in Bangladesh en daar ook fondsen voor werven. Zoals u ongetwijfeld begrijpt, zit er enige tijd tussen het maken van het magazine en de begeleidende brief en de bezorging bij onze leden en donateurs. Op het moment dat de tienduizenden magazines naar het verzendhuis gingen, was nog niet bekend dat er vergaande maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus genomen zouden worden in Nederland en Vlaanderen.

We beseffen hoe groot de impact van de maatregelen is op ons dagelijks leven, maar u zult daarover niets lezen in Dichterbij. Alleen tegen zeer hoge kosten hadden we onze verzending nog kunnen tegenhouden; dat wilden we niet doen. We gaan zorgvuldig om met de ons toevertrouwde middelen, en willen ook in deze tijden onze leden en donateurs op de hoogte brengen van wat wij doen.

En belangrijker: juist ook nu hebben mensen in binnen- en buitenland de steun nodig van de Bijbel. De Bijbel is voor velen een bron van bemoediging en troost. Wel wilden we via deze weg graag uitleggen waarom we in de Dichterbij niet ingaan op de huidige coronacrisis, en de impact die het op het dagelijks leven in ons land heeft.

Dichterbij is de nieuwsbrief voor leden van het Nederlands Bijbelgenootschap. Het blad is gemaakt vanuit het hart van de missie van het NBG: de Bijbel steeds dichter bij mensen brengen, in Nederland en wereldwijd. Dichterbij verschijnt drie keer per jaar.