Hoofddoelstellingen

Het Nederlands en het Vlaams Bijbelgenootschap hebben als missie: ieder mens kan de Bijbel ontdekken, lezen en omarmen als bron voor zijn of haar leven. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

Hiervoor werken we in Nederland en Vlaanderen. En we werken via lokale bijbelgenootschappen wereldwijd.

Hiervoor hebben we twee hoofddoelstellingen:

  • Alle mensen kunnen de Bijbel ontdekken, lezen en omarmen. De Bijbel gaat vaker open en mensen ervaren de Bijbel als relevante bron voor hun leven.
  • Ieder kind heeft de kans om de Bijbel te ontdekken als relevante bron voor zijn of haar leven voor het 15e levensjaar.

Alle mensen

We willen dat iedereen die ervoor openstaat, de Bijbel kan ontdekken, lezen en omarmen. Of dat nu voor het eerst is, dagelijks of op een nieuwe manier. Hiervoor kijken we waar er behoefte aan is: van een vertaling in een taal die er nog niet was, een nieuw leesplan, of een audioversie. Want de Bijbel is er voor iedereen.

Ieder kind

Ieder kind heeft de mogelijkheid om voor het 15e levensjaar thuis, via school of via de kerk de Bijbel te ontdekken, lezen en omarmen. In Nederland en Vlaanderen bijvoorbeeld via onze kinderdienstmethode Bijbel Basics, wereldwijd via de verschillende versies van de Samenleesbijbel.

Onze kernwaarden

We hebben vijf kernwaarden ontwikkeld die we in alles wat we doen centraal stellen.

  1. We werken vanuit liefde voor de Bijbel.
  2. We werken als collega’s zorgvuldig, gedreven en vol enthousiasme aan de missie.
  3. We willen de bijbelse boodschappen doorgeven aan mensen, op een manier die aansluit bij hun behoeften.
  4. We willen samenwerken met alle soorten kerken in Nederland en Vlaanderen.
  5. We zetten ons in ons werk in voor een leefbare aarde.