Hoofdinhoud

In de ochtend was Jasmijns eerste vraag: ‘ging Jezus écht dood?’

Jasmijn (5) en Abel (4) lezen graag in de Prentenbijbel. De Prentenbijbel maakt al bijna 6 jaar deel uit van hun gezin. Het was een doopcadeau voor Jasmijn. Als je aan de kinderen vraagt wat hun favoriete verhaal is, dan antwoorden ze unaniem: ‘dat Jezus doodgaat.’ Dat is niet het eerste Bijbelverhaal waar je aan zou denken…

Jasmijn en Abel worden meestal s ’avonds voor het slapen voorgelezen uit de Prentenbijbel. Door de Bijbelverhalen en mooie platen leerden Jasmijn en Abel Jezus kennen. Ze gingen geleidelijk steeds meer van Hem houden. Maar toen Jasmijn voor het eerst het Paasverhaal hoorde, was ze helemaal van slag. Ze vroeg aan haar ouders: ‘wat gebeurt er nu? Gaat Jezus nou dood?’ Na al die mooie verhalen gaat Hij opeens dood? Toen ze dat hoorde, hield het haar de volgende dag nóg bezig. In de ochtend was haar eerste vraag: ‘ging Jezus écht dood?’

We beleefden Pasen bewuster dan ooit

Met kinderen kun je net zolang stilstaan bij een plaat als bij de tekst, merkt de moeder van Jasmijn en Abel. De pure kindervragen van Jasmijn zorgden ervoor dat zij als ouders het Paasfeest bewuster dan ooit meemaakten. Ze zagen door de ogen van hun kinderen hoe heftig het eigenlijk is dat iemand waarvan je het meeste houdt ineens sterft.

Er gebeurt veel in één verhaal

Jasmijn, een meisje van 5 laat een van haar favoriete afbeeldingen zien: een roze plaat met veel schapen.

Ook voor Abel is het verhaal over Jezus zijn meest geliefde verhaal. En inmiddels weten zowel Jasmijn als Abel dat Jezus weer opstaat uit de dood. En als Jezus weer is opgestaan dan is het feest! Dat feestgevoel maakt Jasmijn en Abel weer blij.

Abel vindt het verhaal over de ark van Noach ook mooi en spannend, vooral als de boot tegen de rots botst. Jasmijn vindt vooral de roze platen en alle dieren uit de Prentenbijbel mooi.

Maar het allermooist aan de hele Prentenbijbel vinden ze toch allebei het verhaal dat Jezus sterft. Dit laat zien dat kinderen geraakt worden door zowel het verhaal als de platen.

Kinderbijbels nemen een belangrijke plek in

Verschillende kinderbijbels hebben een belangrijke plek in het gezin van Jasmijn en Abel. Ze groeien op met de mooie verhalen en platen zoals in de Kijkbijbel. Rebecca: ‘De platen in kinderbijbels zeggen de kinderen veel. Soms zijn we de Prentenbijbel ineens kwijt van zijn vaste plek. Dan heeft Jasmijn hem er zelf bij gepakt en leest ze uit zichzelf.’ 

De Prentenbijbel staat open in de woonkamer, je ziet het verhaal van Samuel die geroepen wordt door God. Het is een kleine jongen die in bed ligt onder gekleurde dekens.
Impactverhaal

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!