In 40 dagen ontdekken

wie Jezus voor jou is

De weken voor Pasen zijn traditioneel een tijd van inkeer en bezinning. Veel mensen laten bepaalde dingen staan – alcohol, suiker, vlees – of beperken de tijd die ze doorbrengen met televisie of social media. Dat geeft ruimte om van een afstandje naar ons leven te kijken en na te denken over vragen die er echt toe doen. ‘Wie is Jezus?’ is zo’n vraag, en misschien nog belangrijker: ‘Wie is Hij voor mij en voor jou?’

De veertigdagentijd is een uitgelezen moment om stil te staan bij ons antwoord op die vraag.

Wie zeg jij dat Ik ben?

Bijbels dagboek voor de veertigdagentijd 

Zeven weken lang lees je teksten uit het Oude en Nieuwe Testament, die allemaal hun eigen licht werpen op de vraag wie Jezus was en voor ons wil zijn. De korte uitleg en reflectievragen helpen je om op zoek te gaan naar je eigen antwoord op die vraag. 

  • Ik heb het 40dagenboekje nog niet ontvangen

    De boekjes worden verzonden op 15 februari en je hebt het dan voor 22 februari in huis.

  • Ik wil het boekje aanvragen voor: een groep, mijn kerk, mensen zonder internet…

    Het NBG biedt het boekje kosteloos aan. Het is helaas niet mogelijk meerdere boekjes op te sturen, ook niet als ervoor betaald wordt. Het apart versturen kan niet binnen de afspraken die we gemaakt hebben om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarom willen we je vragen om aan je groep/kerk door te geven dat iedereen zelf een gratis exemplaar kan aanvragen. En misschien kunt je, als iemand geen internet heeft, aan deze persoon vragen of je de aanvraag op zijn/haar naam mag indienen. 

Veertigdagentijd 2023

Bijbel Basics: Wie? Wat? Waar!

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Speciaal voor de kinderen is er Bijbel Basics, met materiaal voor in de kerk én een gezinsboek voor thuis. Met dit materiaal ga je elke zondag van de veertigdagentijd aan de slag met dezelfde teksten als in het dagboek. Steeds staat een ontmoeting tussen Jezus en verschillende mensen centraal, waarbij telkens de vraag wordt gesteld: ‘Wie is deze man?’. Door middel van afwisselende werkvormen, aansprekende navertellingen en een prachtig glas-in-loodraam komen de verhalen echt tot leven.  

Ken je dit materiaal nog niet? Kijk dan eens op bijbelbasics.nl

Met je gemeente toeleven naar Pasen

Webinars en wekelijkse exegeses voor voorgangers en theologen

Om ook voorgangers en theologen toe te rusten in de aanloop naar Pasen, biedt het NBG twee webinars en wekelijkse exegeses aan om met de hele gemeente stil te staan bij de vraag die in dit dagboek centraal staat: ‘Wie zeggen jullie dat Ik ben?’  

Wie zich inschrijft voor deze exegetische service ontvangt zeven keer op maandagochtend een uitleg van het Bijbelgedeelte dat op de volgende zondag volgens het rooster van Bijbel Basics aan de orde is. De twee webinars op maandag 20 en 27 maart gaan over Jezus als lijdende messias (Matteüs 16:13-21) en over Jezus en de Emmaüsgangers (Lucas 24:13-35). 

Wat is de veertigdagentijd?

De veertigdagentijd is een belangrijke periode voor christenen. Deze weken voor Pasen zijn traditioneel een tijd van inkeer en bezinning. Om het paasfeest goed en oprecht te kunnen vieren is er voorbereiding nodig. Daarom laten veel mensen bepaalde dingen staan – alcohol, suiker, vlees – of beperken de tijd die ze doorbrengen met televisie of social media.

Wil je nog meer ontdekken over de 40dagentijd? Wij hebben vijf veel gestelde vragen én hun antwoord voor je op een rij gezet. En wil je dit jaar toeleven naar Pasen? Bestel dan ons boekje ‘Wie zeg jij wie Ik ben?’