Veertigdagentijd ontmoetingen met God - toeleven naar Pasen

In 40 dagen toeleven naar Pasen

De weken voor Pasen zijn traditioneel een tijd van inkeer en bezinning. Veel mensen laten bepaalde dingen staan – alcohol, suiker, vlees – of beperken de tijd die ze doorbrengen met televisie of social media. Dat geeft ruimte om van een afstandje naar ons leven te kijken en na te denken over vragen die er echt toe doen.

De veertigdagentijd is een uitgelezen moment om stil te staan bij ons antwoord op die vraag.

Veertigdagentijd ontmoetingen met God - toeleven naar Pasen

Wil jij God (opnieuw) ontmoeten? Dit mooie, gratis boekje verdiept en versterkt je geloof en geeft je nieuwe inzichten over verschillende ontmoetingen met God.

Leef in 7 weken op een nieuwe manier naar Pasen toe met teksten uit het Oude en Nieuwe Testament. De korte uitleg en reflectievragen helpen je persoonlijke geloofsleven te verdiepen.

Wat is de veertigdagentijd?

De veertigdagentijd is een belangrijke periode voor christenen. Deze weken voor Pasen zijn traditioneel een tijd van inkeer en bezinning. Om het paasfeest goed en oprecht te kunnen vieren is er voorbereiding nodig. Daarom laten veel mensen bepaalde dingen staan – alcohol, suiker, vlees – of beperken de tijd die ze doorbrengen met televisie of social media.

Wil je nog meer ontdekken over de 40dagentijd? Wij hebben vijf veel gestelde vragen én hun antwoord voor je op een rij gezet. En wil je dit jaar toeleven naar Pasen? Doe dan mee met ons leesplan: ‘Wie zeg jij wie Ik ben?’

Veertigdagentijd 2024

Wanneer begint de 40dagentijd?

In 2024 begint de 40dagentijd op woensdag 14 februari, en duurt hij tot en met Stille zaterdag 30 maart.

Benieuwd naar meer Bijbelse feesten?

Feestdagenbijbel

€ 19.95