Bijbel in een jaar

Lees in 1 jaar de Bijbel uit!

Altijd al eens de Bijbel hélemaal door willen nemen? Zodat je God beter leert kennen en verbanden tussen teksten leert zien? Doe dan mee met Bijbel in een jaar: Lees in 1 jaar de Bijbel! Ga zelf de hele Bijbel door met een van de Bijbel in een jaar-edities lees samen met een groepje uit de kerk, of volg het leesplan in de Mijn Bijbel-app. Bekijk welke vorm bij jou past! 

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wil mensen helpen die altijd al eens de Bijbel helemaal willen lezen. Rieuwerd Buitenwerf, directeur Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap: “Veel mensen willen wel lezen, maar vinden het lastig om het concreet in te vullen. Daarom biedt het NBG de Bijbel op een nieuwe manier aan: de Bijbel opgedeeld in 365 gedeeltes: Bijbel in een jaar.”

Het rooster: heel de Bijbel door 

De basis voor de Bijbel in een jaar is onze NBV21, opgedeeld in 365 gedeeltes: Bijbel in een jaar. Daarbij is er steeds een hoofdtekst – een verhaal uit het Oude Testament, een evangelietekst of een brief – die wordt aangevuld met een bijpassende psalm of een hoofdstuk uit het boek Spreuken.  

Met dit nieuwe leesrooster ontdek je verrassende lijnen door de Bijbel heen en het is een mooie manier voor wie structureel Bijbel wil gaan lezen. 

Bijbel in een jaar – groep

Voor wie Bijbel in een jaar gaan volgen met een groep, bijvoorbeeld vanuit de kerk, ontwikkelen we een supportprogramma. Deze is binnenkort beschikbaar. In dit programma krijg je handvatten om een groep te starten, achtergrondinformatie bij het leesrooster, gespreksvragen en tips om het vol te houden.  

Schrijf je alvast in voor het supportprogramma via onderstaand formulier, je ontvangt het programma per email zodra het er is.

Schrijf je in en ontvang het support-programma in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.