Op retraite met de Psalmen

Vreugde en rouw, vertrouwen en twijfel, boosheid en vergeving – alles wat een mens kan doormaken is verwoord in de Psalmen. Samen met Nikolaas Sintobin brengt het NBG daarom het boek ‘Psalmen – met 21 gebedsmomenten van Nikolaas Sintobin’ en een podcast uit: ‘Bidden met de Psalmen’. Aan de hand van 21 psalmen ga je ‘op retraite’, en verbind je de boodschap van de psalmen aan je eigen levensverhaal.

Gratis leesplan: 5 dagen op retraite 

Ontvang het gratis leesplan en ga in 5 dagen ‘op retraite’ met de psalmen. Schrijf je nu in en maak 5 dagen lang een digitale reis door de Psalmen. 

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je wil nemen voor elk gebedsmoment. Wel is het goed om een rustig plekje op te zoeken en de tekst en de vragen op je in te laten werken, en om aan het einde steeds even terug te blikken op het gebed: wat heeft me geraakt, wat neem ik mee uit deze gebedstijd? 

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Boek: Psalmen met 21 gebedsmomenten

Smaakt deze manier van met de psalmen bezig zijn naar meer? In het boek Psalmen met 21 gebedsmomenten vind je een uitgebreidere toelichting en materiaal voor 21 inspirerende momenten.  

Psalmen (NBV21)

Inclusief Ignatiaans gebedstraject.

€ 24.95

Podcast: Bidden met de psalmen

Bij bidden vouw je je handen, sluit je je ogen en praat je tegen God. Bidden kan ook een diepgaande ontmoeting met God zijn, weet internetpastor Nikolaas Sintobin. In zo’n gebed spelen Bijbelteksten een rol. Wie kennis wil maken met deze gebedsvorm kan de podcast Bidden met Psalmen uitproberen. 

‘Met deze podcast kun je elke dag een mini-retraite in je eigen omgeving houden’