Nalaten aan het NBG

Wilt u iets bijzonders nalaten? Ook als u er niet meer bent, kunt u helpen om de Bijbel te verspreiden waar dat wereldwijd nodig is. Met een nalatenschap aan het NBG zorgt u ervoor dat meer mensen de Bijbel kunnen lezen in hun eigen taal en de Bijbel kunnen ontdekken als relevante bron voor hun leven.

Wij kunnen u helpen met uw persoonlijke wensen, bijvoorbeeld door mee te denken over projecten die u na aan het hart liggen. U kunt daarbij denken aan projecten voor kinderen in Nederland en Vlaanderen, of een nieuwe Bijbelvertaling voor een specifiek land.

Geen mooiere nalatenschap dan dat mensen het evangelie leren kennen

Dhr. W. Scherpenzeel (1930) te Ouderkerk aan de Amstel

Willem Scherpenzeel nam het Bijbelgenootschap op in zijn testament. De Bijbel moet volgens Scherpenzeel nog heel veel mensen bereiken. ‘Er zijn nog steeds grote groepen mensen die nog nooit in aanraking zijn geweest met het evangelie. Ook in Nederland. Ik beschouw het dan ook als mijn opdracht om het NBG te steunen. Nu en straks als ik er niet meer ben. Als je daartoe in staat bent, is er geen mooiere nalatenschap. Althans, zo denk ik erover.’

Lees hier het interview

 

Niets is zo uniek en blijvend als het Woord van God

‘Alle eer aan de Heer.’ Die woorden staan centraal in het leven van Nienke van Kuiken. Een bescheiden vrouw, die begint te stralen als ze vertelt over wat de Bijbel voor haar leven betekent. ‘Ik gun iedereen de boodschap van de Bijbel, daarom staat het NBG in mijn testament.’

Lees hier het interview

 

Leer kinderen in Moldavië Gods liefde kennen

In Moldavië wordt dagelijks tenminste één kind jonger dan zeven jaar achtergelaten door een of zelfs beide ouders. Kerken doen hun best hoop en toekomst te bieden aan deze kinderen, onder meer met de boodschap dat bij God iedereen geliefd is. Helpt u mee door deze kinderen een Samenleesbijbel te geven?

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) werkt samen met het Roemeens en Moldavisch Bijbelgenootschap aan de vertaling van de Samenleesbijbel in het Roemeens. Door de verwerkingen en open vragen kunnen vrijwilligers met de kinderen in gesprek gaan over de betekenis van de Bijbelverhalen voor het dagelijks leven.

De kinderen mogen de Bijbel mee naar huis nemen, zodat ze er daar samen met hun (groot)ouders of verzorgers uit kunnen lezen. Aan hoeveel kinderen geeft u een Bijbel?

Meer lezen over dit project? Klik dan hier.

Ontdek via onderstaande link nog meer projecten. Deze projecten geven u een indruk van wat het NBG zoal met uw nalatenschap kan doen.

Alle projecten

 

Hoe kunt u geven?

U kunt op verschillende manieren nalaten aan het NBG. U kunt het NBG als een van meerdere goede doelen opnemen in uw testament, maar ook als enig en algemeen erfgenaam. Of u bestemt een legaat voor het NBG.

U kunt dit bij een notaris regelen; we vertellen u hier graag meer over.

Wist u dat goede doelen, zoals het NBG, vrijgesteld zijn van het betalen van erfbelasting? Dit betekent dat alles wat u nalaat aan het NBG ten gunste van onze missie komt. Dat is toch een fijne gedachte?

Bespreek uw wensen met uw partner of kinderen, zodat zij ook weten wat u wil.

Lees via onderstaande knop meer over alle mogelijkheden.

Lees meer

 

Wilt u meer weten? Vraag de folder aan via .