Hoofdinhoud

Bijbelzondag 2021: feest rondom de NBV21

Komende zondag – Bijbelzondag, 31 oktober – staat dit jaar in het teken van de NBV21, de vernieuwde Bijbel. In Zwolle wordt de NBV21 feestelijk aangeboden aan twintig kerken tegelijk. Het thema van Bijbelzondag 2021 is: 'Op zoek naar betekenis'.

en van de eerste kerken waar de NBV21 officieel is aangeboden, is de Plantagekerk in Harderwijk. Op 21 oktober overhandigde kerkenraadsvoorzitter Karel Bosselaar van de Protestantse Gemeente de NBV21 Kerkbijbel aan de wijkpredikanten Marissa van Meijl en Diemer de Jong (foto). Deze NBV21 wordt op de kansel gelegd en kan vanaf nu gebruikt worden tijdens de zondagse kerkdienst.

NBV21 voor twintig kerken in Zwolle

Ook Zwolle kent een Plantagekerk en ook daar wordt de NBV21 aangeboden. Komende zondagmiddag, op Bijbelzondag, is er in die kerk een vesper onder leiding van ds. Jos Douma. In deze vesper wordt de NBV21 feestelijk verwelkomd. Twintig Zwolse kerken, behorend tot verschillende kerkgenootschappen, krijgen namens het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) een NBV21 Kerkbijbel overhandigd. De vesper begint om 16.30 uur in de Plantagekerk en is te volgen via Youtube

Cadeau uit dankbaarheid

De overhandiging is georganiseerd door de Zwolse NBG-werkgroep. Kerken steunen sinds vele jaren de missie van het NBG: de Bijbel dichtbij brengen, in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd. Uit dankbaarheid bood het NBG kerken de mogelijkheid om een gratis Kerkbijbel te bestellen. Ruim 2000 kerken hebben dit geschenk aangevraagd. Meer informatie en tips voor kerken die de NBV21 willen gebruiken zijn te vinden via onderstaande link.  

De NBV21

Aan de NBV21 – de opvolger van de Nieuwe Bijbelvertaling uit 2004 – heeft het Bijbelgenootschap ruim 3 jaar gewerkt. Vers voor vers is de vertaling aan de bronteksten getoetst. Daarbij is gebruik gemaakt van de duizenden binnengekomen lezersreacties en van nieuwe wetenschappelijke inzichten. Meer dan 12.000 verbeteringen zijn aangebracht. Er is concordanter, consistenter en minder ‘invullend’ vertaald. De eerbiedshoofdletter is ingevoerd voor verwijzingen naar God, Jezus en de heilige Geest. 

Foto: Govert van der Boom.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!