Hoofdinhoud

Inspiratiedag ‘De Bijbel open in de 21e eeuw’

Op vrijdag 30 september organiseert het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap in samenwerking met MissieNederland een Inspiratiedag voor voorgangers, kerkelijk werkers en anderen met een functie in de gemeente. Onder de titel ‘De Bijbel open in de 21e eeuw’ wordt belicht hoe de Bijbel betekenis kan krijgen in het leven en de samenleving van nu. De dag wordt gehouden in De Schuilplaats te Ede.

Ochtendprogramma

’s Morgens belicht hoogleraar Bijbelvertalen Matthijs de Jong het thema ‘De Bijbel open in de 21e eeuw’. NBG-medewerker Anne-Mareike Schol-Wetter vertelt over het recente onderzoek naar Bijbelgebruik. Jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin spreekt over ‘Verrast door vreugde’ en over evangeliseren in een geseculariseerde cultuur. 

Middagprogramma  

Het programma na de lunch bestaat uit vier presentaties. Stadspredikant en auteur Tim Vreugdenhil spreekt over de periode na gedwongen afzondering: ‘Opener dan ooit’. Bestuurskundige en theoloog Dorina Nauta gaat in op Gods herstelplan met de schepping en ons aandeel daarin: ‘Heel de wereld’. Felix Govers, initiatiefnemer van MOVE jongeren-community op internet, wijst op goede kansen voor de kerk: ‘Open voor nieuwe media’. Theoloog en pedagoog Maartien Hutter sluit de dag af en spreekt over geloofsopvoeding: ‘Nooit meer een kleurplaat’. 

Plaats, tijd en aanmelding 

Het adres van De Schuilplaats is: Otterloseweg 18A, 6718 ZM Ede.  

Het programma begint om 10 uur; vanaf 9:30 uur is er inloop met koffie en thee.  

Deelname aan de dag kost € 25, inclusief koffie, thee en lunch. Deelnemers ontvangen een gratis exemplaar van het boek Psalmen met 21 gebedsmomenten van Nikolaas Sintobin.  

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!