Hoofdinhoud

NBG bezoekt migrantenkerken met Bijbels en Bible Basics

Op vrijdag 29 september brengt het Bijbelgenootschap een werkbezoek aan de voorganger van de Oase-gemeente in Hoofddorp. ‘We willen betrokkenheid bij de Bijbel bevorderen’, zegt Samuel Ekpo. ‘Daarom bezoeken we migrantenkerken en stellen we Bijbels beschikbaar.’

Samuel Ekpo is Relatiebeheerder Migranten- en Internationale Kerken bij het NBG en bezoekt deze kerken. ‘Het is onze missie dat iedereen de Bijbel kan lezen in de taal van zijn hart’, zegt Ekpo.

Bijbelverspreiding in migrantenkerken

Eerder dit jaar bezocht hij kerken in Zwolle, Venlo en Arnhem. Kerken kunnen via het NBG aan Bijbels komen in diverse talen en aan kinderbijbels in onder meer Engels, Spaans, Oekraïens, Portugees en Russisch. In Arnhem bezocht Ekpo de Chinese Christelijke Gemeente. Pastor Steve Warren kregen de NVB21, Bijbel+ en de Chinese Samenleesbijbel 100 stappen. Het bezoek werd gewaardeerd: ‘Ik ben blij met deze Bijbels’, zei een gemeentelid, ‘en we worden graag lid van het NBG.’ Er was ook aandacht voor de Chinese Bijbels die bij het NBG te verkrijgen zijn, en voor Bijbel Basics.

Training met Bible Basics

Naast kerkbezoeken organiseert het NBG trainingen voor kinderwerkers in migrantenkerken aan de hand van de tweetalige methode Bible Basics, (in het Nederlands: Bijbel Basics). De training behandelt de verschillende leeftijden en leerstijlen. Bijbellezen met een kind van drie is anders dan met een tienjarig kind; in elke leeftijd heeft een kind andere behoeften en interesses. De training is gebaseerd op de acht leerstijlen van kinderen die onderwijspsycholoog Howard Gardner onderscheidt. Ook wordt de ‘kindertheologie’ toegelicht.

De eerstvolgende training met Bible Basics is:

Foto: Samuel Ekpo (rechts) tijdens zijn bezoek aan de Chinese kerk in Arnhem. Pastor Warren in het midden.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!