Hoofdinhoud

NBG schenkt legerpredikanten dienstbijbel 

'Deze Bijbel gaat mee op elke missie.’ Dat beloofde Hoofdkrijgsmachtpredikant ds. Gert van der Ende donderdag 9 maart aan Lydia van der Meer van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Zij overhandigde hem het eerste exemplaar van de nieuwe dienstbijbel.

Op verzoek van het Ministerie van Defensie maakte het NBG deze Bijbel: een speciale editie van de NBV21 voor de Dienst Geestelijke Verzorging waar de leger-, vloot- en luchtmachtpredikanten onder vallen. Het NBG schenkt al deze predikanten zo’n dienstbijbel. Van der Ende was blij met dit gebaar en beloofde dat hij elke nieuwe geestelijk verzorger bij de inzegening een exemplaar zal geven. Dat zal alleen al in 2023 zo’n zeven keer gebeuren. 

De Bijbel mee op missie

‘Het Woord gaat altijd mee op reis’, aldus Van der Ende. Krijgsmachtpredikanten zijn als geestelijk verzorger actief in de drie takken van Defensie: te land, ter zee en in de lucht en bij de Koninklijke Marechaussee. Hun aanwezigheid tijdens missies is belangrijk, gaf Van der Ende aan. Bijbelverhalen houden je een spiegel voor en kunnen militairen houvast geven als het erop aankomt. Ook helpt de Bijbel bij bijvoorbeeld heimwee of slecht nieuws van thuis.  

Fotobijschrift: Lydia van der Meer, relatiebeheerder kerken, overhandigt de Dienstbijbel aan Gert van der Ende. Achter hen v.l.n.r.: Ids Smedema, predikant-secretaris van de protestantse Geestelijke Verzorging, Dick Pranger, PKN-predikant en voormalig krijgsmachtpredikant, betrokken o.a. bij de zorg voor veteranen; Corine Sloots, aankomend predikant-secretaris.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!