Hoofdinhoud

NBG-webinar over bijbelvertalen

Wat is het geheim van een goede bijbelvertaling? Daarover geeft het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) op woensdag 29 september het webinar Vijf sleutels van bijbelvertalen. Iedere geïnteresseerde bijbellezer kan er zich kosteloos voor aanmelden.

‘Het webinar reikt je vijf “sleutels” aan, die samen laten zien wat een goede vertaling is’, aldus Matthijs de Jong, Hoofd Vertalen bij het NBG en projectleider van de NBV21. ‘Het webinar levert je inzichten op waar je wat aan hebt, ook als gewone bijbellezer. Aan de orde komen belangrijke vragen, zoals: Hoe kunnen vertalers recht doen aan de brontekst en die tegelijkertijd begrijpelijk maken voor lezers van vandaag? En: hoe kun je bepalen of een vertaling betrouwbaar is?  

Vertaalvoorbeelden uit de NBV21

In het webinar komen vertaalvoorbeelden langs uit de NBV21, de vernieuwde versie van de NBV die in oktober verschijnt. Enkele van die voorbeelden zijn:  

  • De zegen van Abraham in het Oude en Nieuwe Testament; 
  • Ruth en Boaz: aan elkaar gewaagd; 
  • Wat Jona te maken heeft met de schepping; 
  • Geen mus valt zomaar dood neer. 

Het webinar is daarmee ook een eerste kennismaking met de NBV21. 

Tijdstip en aanmelding

Het webinar wordt gegeven door Matthijs de Jong en Cor Hoogerwerf op woensdagavond 29 september van 20.00 – 21.00 uur.  Deelname is kosteloos. Inmiddels zijn er al meer dan 250 aanmeldingen, maar het webinar zit nog niet vol.

Meer weten over de NBV21? Kijk op NBV21.nl of schrijf je in voor de NBV21-nieuwsbrief 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!