Hoofdinhoud

Pinksterverhaal in het Oekraïens beschikbaar 

Het pinksterverhaal uit Bijbel Basics komt beschikbaar in het Oekraïens. ‘Zo helpen we kerken met Oekraïense kinderen om van Pinksteren een feest te maken’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Van de Bijbelverhalen voor kinderen en ander Oekraïens Bijbelmateriaal wordt veel gebruik gemaakt.

De pinksteraflevering van Bijbel Basics bevat een compleet pakket voor kinderen in de kerk: het pinksterverhaal en gespreksvragen, plus verwerkingsvormen zoals groepsspelletjes en het maken van een wereldbol-met-lichtje. De Oekraïense versie is rond 25 mei klaar en kan dan gratis gedownload worden via debijbel.nl/bijbelbasics. Daar staan ook de zes eerder vertaalde afleveringen en de Nederlandstalige Pinksteraflevering

Veel belangstelling 

‘De Oekraïense Bijbelverhalen voor kinderen voorzien in een behoefte. Tot nu toe zijn de zes beschikbare Bijbel Basics-afleveringen circa 850 keer gedownload’, aldus Anne-Mareike Schol-Wetter. De aflevering over verdriet en troost werd verreweg het meest gebruikt; deze werd ruim 400 keer gedownload.  

Nieuwe Testament en ander Bijbelmateriaal  

Bij het Bijbelgenootschap zijn in het Oekraïens onder meer het Nieuwe Testament, het Johannesevangelie, leesplannen en kinderbijbelverhalen beschikbaar, deels ook in het Russisch. In totaal zijn circa 6.500 exemplaren verspreid, waarvan 5.500 Nieuwe Testamenten en circa 700 Johannes-boekjes. De Nieuwe Testamenten en Johannes zijn gratis aan te vragen in de NBG-webshop (tegen verzendkosten). Inmiddels is ook een Oekraïense kinderbijbel leverbaar (€ 9,50). De gedrukte Bijbel zal binnenkort leverbaar zijn. Digitaal is de Oekraïense Bijbel al beschikbaar, op debijbel.nl. 

Illustratie: uit het Pinksterverhaal in Bijbel Basics 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!