Hoofdinhoud

Wordt de NBV21 het Theologische Boek van het Jaar?

‘Een lust voor het oog’, noemde de website Nieuwwij de literaire editie van de NBV21. Vanavond, tijdens de Nacht van de Theologie, wordt bekend gemaakt of deze Bijbel het beste Theologische Boek van 2022 is.

De literaire NBV21, verschenen bij Querido Facto, dingt samen met vier andere boeken naar deze prijs. De inleidingen bij ieder Bijbelboek en de verklarende woordenlijst maken deze Bijbel ‘bij uitstek geschikt voor een breed publiek dat niet zo bekend is met het heilige boek’ (Trouw). De literaire NBV21 is verkrijgbaar in de boekhandel en bij de uitgever.

Nieuwe Theoloog des Vaderlands

Het thema van de Nacht van de Theologie is ‘Onvrede’. Over dat onderwerp wordt een panelgesprek gehouden met filosoof Cees Zweistra, theoloog en klimaatactivist Rozemarijn van ’t Einde en voormalig Theoloog des Vaderlands Almatine Leene.

Aan het eind van de avond wordt het winnende theologische boek bekend gemaakt. Ook wordt duidelijk wie Thomas Quartier opvolgt als de nieuwe Theoloog des Vaderlands.

Cover literaire editie NBV21

Programma, aanmelding en NBG-stand

De Nacht van de Theologie vindt plaats vanavond, 11 november, in de EO-kapel, Oude Amersfoortseweg 79 in Hilversum. Voor meer informatie en aanmelding zie de website van de Nacht van de Theologie. Inloop vanaf 19 uur, het programma duurt van 20.00-22.15 uur met aansluitend gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een borrel.

Het NBG is vanavond aanwezig, onder andere met de pas verschenen Bijbel met bijdragen over geloof, cultuur en wetenschap. Die kan ingezien en gekocht worden.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!