Hoofdinhoud

Project: Bijbel Basics

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. We beloven met Bijbel Basics dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële Bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben. Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de Bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

Allerlei kerken

Bijbel Basics is geschikt voor en wordt gebruikt in verschillende kerken: de Protestantse Kerk in Nederland, Rooms-Katholieke kerken, en Evangelische gemeenten.

4-12 jaar

Bijbel Basics kan gebruikt worden in kleine en grote groepen, voor kinderen tussen de 4-12 jaar.

265.000 downloads

In 2021 zijn er meer dan 265.000 programma’s gedownload.

Dicht bij de Bijbel

Het unieke aan Bijbel Basics is dat zowel de Bijbel als het kind centraal staan. In 200 verhalen komen bekende, én minder bekende verhalen en teksten aan bod. Dus niet alleen de verhalen over Abraham en Jezus, maar ook teksten uit de Psalmen, Prediker en de brieven van Paulus. Het NBG vindt het belangrijk dat kinderen de Bijbel in zijn hele breedte en schoonheid leren kennen.

Bijbel Basics in de kerk - Ruben Timman
Bijbel Basics in de kerk - Ruben Timman

Dicht bij het kind

Kinderen kunnen zelf ook nadenken over Bijbelverhalen en hun betekenis. In Bijbel Basics krijgen kinderen en hun manier van denken alle ruimte. De vorm en inhoud van de methode is afgestemd op de taal, het denkniveau en de belevingswereld van kinderen van 4-12 jaar. Daarnaast houden we rekening met de leervoorkeuren van kinderen. De informatie en opdrachten zijn divers, zodat kinderen op verschillende manieren aangesproken worden.

Ik ben heel blij met al het kindernevendienstmateriaal! De verhalen, vragen en verwerking zijn heel aansprekend. Echt een uitkomst, bedankt!

Janneke Bos

Wil je meer weten over Bijbel Basics?

Het project in beeld

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Het unieke aan Bijbel Basics is dat deze methode zowel de Bijbel als het kind centraal stelt. Bijbel Basics blijft dicht bij de Bijbelverhalen, en biedt extra informatie aan bij de verhalen en bij de tijd en omgeving van de Bijbel. Zo kunnen de verhalen zelf tot de kinderen spreken.

Gratis en online beschikbaar

Het NBG wil kerken en de kinder(neven)dienstleiding ondersteunen in hun missie om kinderen vertrouwd te maken met de Bijbel. Bijbel Basics wordt digitaal aangeboden in een gebruiksvriendelijke omgeving. De programma’s van Bijbel Basics bevatten ook verwijzingen naar debijbel.nl, de bijbelwebsite van het NBG, waar veel achtergrondinformatie wordt aangeboden dat geschikt is als inhoudelijke aanvulling op het materiaal.

Het materiaal van Bijbel Basics is gratis, wat mogelijk is dankzij de trouwe steun van kerken en donateurs van het NBG. Wil jij meehelpen om de Bijbel dicht bij de nieuwe generatie te brengen? Steun dit project dan met een gift.

Kinderen aan de slag met Bijbel Basics - Ruben Timman

Het materiaal van Bijbel Basics is gratis, wat mogelijk is dankzij de trouwe steun van kerken en donateurs van het NBG.

Wil jij meehelpen om de Bijbel dicht bij de nieuwe generatie te brengen? Steun dit project dan met een gift.

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!