Hoofdinhoud

Bijbels voor Bangladesh

Santal, Garo en Chakma zijn drie bevolkingsgroepen in Bangladesh. Veel mensen wachten al jaren op een eigen Bijbel. De christenen in Bangladesh staan onder grote druk. Een eigen Bijbel zou hun geloof kunnen sterken. Help mee door er één te geven.

Christenen zonder Bijbel

In Bangladesh hebben veel christenen geen geld om een Bijbel te kopen.

Bijbelstudiedagen

Het Bijbelgenootschap organiseert Bijbelstudiedagen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Wie meedoet krijgt ook een Bijbel.

7000 Bijbels

Met jouw hulp willen we 7000 Bijbels weggeven in Bangladesh. Met elke Bijbel bereiken we een heel gezin met Gods Woord!

Christenen onder druk

Er zijn in verhouding weinig christenen in het voornamelijk islamitische Bangladesh, maar het zijn er toch nog meer dan een half miljoen! Het christendom wordt als godsdienst toegestaan door de regering, maar in de praktijk hebben veel christenen het moeilijk. De christenen uit de Santal, Garo en Chakma bevolkingsgroepen zijn vaak vooral op elkaar aangewezen. Ze hebben gebroken met de traditionele godsdiensten van het volk waartoe zij behoren. Daardoor staan ze vaak overal buiten.

Bengalese man laat zijn Bijbel zien aan kijker
Een groep Bengalese kinderen houden vrolijk hun Bijbel in de lucht

Geen Bijbel

Een eigen Bijbel zou het geloof van deze Bengalese christenen sterken, maar veel van hen hebben helemaal geen Bijbel. Het Bijbelgenootschap van Bangladesh werkt hard om de Bijbels bij de mensen te krijgen én uitleg bij de Bijbel te geven. Ze organiseren overal Bijbelstudiedagen, voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ze willen bij die bijeenkomsten graag iedereen een eigen Bijbel geven en dat kan met jouw hulp.

Bengalese jongen kijkt lachend in zijn open Bijbel

‘Ik ben heel dankbaar dat mijn kinderen de kans kregen om mee te doen aan een Bijbelstudiedag van het Bijbelgenootschap. Tijdens deze dag mochten ze iets ervaren van wie Jezus Christus is, wat Hij heeft gedaan en hoeveel Hij van ze houdt!’ Dat vertelt Sefali. Ze woont in Chawlia, een dorpje in het district Birgonj. ‘Tijdens de Bijbelstudiedag kregen we een kinderbijbel in de taal van ons hart: het Santali. Zo kunnen we Gods levende Woord gaan leren kennen als familie.’
Bengalese vrouw laat haar Bijbel zien aan de kijker, ze lacht verlegen

Geef jij mensen in Bangladesh een eigen Bijbel?

Mijn eenmalige gift

Misschien is het je al opgevallen bij de mailing over Bangladesh. De acceptgiro voor Nederland bestaat niet meer. In plaats daarvan kun je een eenmalige gift doen. Hoe werkt dat en waarom is dat zo?

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!