Hoofdinhoud

Bijbels voor schoolkinderen in Kenia

Eén oude, kapotte Bijbel… daarmee moeten veel schoolklassen op het platteland van Kenia het doen. Terwijl de kinderen daar heel graag zelf in de Bijbel willen lezen! Ook thuis is er meestal geen Bijbel. De lokale kerken vragen daarom om Bijbels voor alle kinderen. Alleen met jouw hulp kunnen we dit kostbare cadeau aan de kinderen geven!

Bijbel delen

Op het platteland van Kenia moet de hele school vaak één Bijbel delen.

Godsdienstlessen

De voorgangers en priesters die de godsdienstlessen geven hebben gevraagd om een Bijbel voor elk kind.

3000 Bijbels

Met jouw hulp willen we 3000 Keniaanse schoolkinderen een eigen Bijbel geven. Met elke Bijbel bereiken we een heel gezin met Gods Woord!

De Bijbel op school in Kenia

Op het platteland van Kenia leven duizenden kinderen in armoede. Zij gaan naar de openbare school in hun dorp. Eén keer per week krijgen ze daar godsdienstles van de voorganger of priester van de lokale kerk. Tijdens de lessen wordt er uit de Bijbel voorgelezen en krijgen de kinderen uitleg over wat de verhalen betekenen. Er is op de scholen meestal maar één Bijbel. De kinderen kunnen dus niet zelf in de Bijbel lezen, terwijl ze dat wel heel graag zouden willen. De Bijbel is onbereikbaar voor hen.

Keniaanse kinderen zitten in schoolbankjes en lezen in lesboeken.

Geen Bijbel

De kerken hebben het Bijbelgenootschap gevraagd hen te helpen om ieder kind een eigen Bijbel te geven. Voor kinderen is dit een enorme schat. Ze hebben thuis vaak
geen enkel boek. Motongori (14) kreeg al eerder een Bijbel via het project: ‘Ik wil graag aan iedereen vertellen hoeveel Jezus van hen houdt. Ik zou daarom willen dat iedereen een eigen Bijbel kon krijgen zodat iedereen zelf over God en Jezus kan lezen.’

Otieno, een schoolmeisje van 15 jaar laat haar Bijbel zien. Ze lacht.

‘Het geeft mij hoop om een eigen Bijbel te hebben. Nu kan ik de Bijbel lezen wanneer ik maar wil. Dit helpt mij om speciale tijd met God te hebben zonder te worden gestoord, en nu snap ik steeds meer van wat er in de Bijbel staat.’ zegt Otieno, 15 jaar.
Keniaanse meisje staat voor een schoolgebouw met golfplaten en ramen zonder glas. Ze heeft een Bijbel in haar handen.

Geef jij Keniaanse schoolkinderen een eigen Bijbel?

Mijn eenmalige gift

Misschien is het je al opgevallen bij de mailing over Kenia. De acceptgiro voor Nederland bestaat niet meer. In plaats daarvan kun je een eenmalige gift doen. Hoe werkt dat en waarom is dat zo?

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!