Hoofdinhoud

Help tieners de Bijbel ontdekken met Bijbel Next

Veel kerken worstelen om tieners bij het Bijbellezen te betrekken. Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap ontwikkelt Bijbel Next, een nieuwe methode die tieners helpt de Bijbel te ontdekken. Steun ons initiatief en help Bijbel Next mogelijk te maken voor kerken in Nederland en Vlaanderen.

Doorgeven aan kinderen

Het is onze missie dat ieder kind voor zijn 15e levensjaar de Bijbel kan ontdekken.

20 programma’s in 2024

Bijbellezen met jongeren kan een uitdaging zijn. Onze programma’s helpen kerken en jongerenwerkers op weg!

Gratis te downloaden

Samen met jou willen zorgen we dat de programma’s voor iedereen toegankelijk zijn.

Het doel: jongeren betrekken bij de Bijbel

Veel kerken stellen zich dezelfde vraag: “Hoe krijgen we tieners aan het Bijbellezen?” Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) horen we deze vraag vaak. Wij willen helpen. Begin 2024 hebben we een eerste versie van onze nieuwe methode voor Bijbellezen met jongeren, Bijbel Next, getest bij verschillende kerken. De reacties van zowel de tieners als de leiders waren positief. We zijn klaar om deze methode verder te ontwikkelen.

20 programma’s voor het nieuwe kerkseizoen

Ons doel is om bij de start van het nieuwe kerkseizoen 20 programma’s van Bijbel Next gratis digitaal aan te bieden in Nederland en Vlaanderen. Dat kost uiteraard veel geld: er zijn specialisten nodig om de programma’s te maken en er moet een goede website gemaakt worden. Maar het doel, tieners bereiken met de Bijbel, is het waard! Alleen met jouw hulp kunnen we jongeren de rijkdom van de Bijbel laten ervaren.

‘Het was heel leuk om met Bijbel Next bezig te zijn. We hebben goede gesprekken met elkaar gehad.’

Maak jij Bijbel Next mogelijk?

Mijn eenmalige gift

Misschien is het je al opgevallen bij de mailing over Bijbel Next. De acceptgiro voor Nederland bestaat niet meer. In plaats daarvan kun je een eenmalige gift doen. Hoe werkt dat en waarom is dat zo?

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!