Hoofdinhoud

Noodkreet uit Haïti

‘Help ons! De crisis en het steeds toenemende bendegeweld groeien ons boven het hoofd. Zelfs het voortbestaan van ons Bijbelgenootschap wordt bedreigd, terwijl wij juist nu de bevolking hoop willen geven. We hebben dringend gebed en financiële steun nodig.’ Deze noodkreet ontvingen we eind maart van Magda Victor, directeur van het Bijbelgenootschap van Haïti.

Bendegeweld

In de hoofdstad van Haïti Port-au-Prince hebben criminele bendes de macht. Er wordt gevochten in de straten.

Gezinnen gevlucht

Vanwege het geweld is het erg onveilig in de hoofdstad. Gezinnen zijn gevlucht uit hun huizen en verblijven nu in kerken en andere gebouwen.

Baken van hoop

Het Bijbelgenootschap van Haïti wil juist nu een baken van hoop zijn. Ze willen de gemeenschap dienen door voedselpakketten en Bijbels uit te delen.

Chaos en geweld

Op Haïti is het al lange tijd onrustig, maar in de laatste maanden is de chaos en het geweld in het land geëscaleerd. Criminele bendes hebben het land in zijn greep en patrouilleren de straten van de hoofdstad Port-au-Prince. Veel families zijn hun huizen ontvlucht en schuilen nu in kerken en scholen om aan het geweld te ontsnappen. Ze zijn bang en durven nergens meer heen te gaan. Ze hebben dringend voedsel nodig.

Baken van hoop

De Haïtiaanse bevolking heeft dringend behoefte aan een baken van hoop te midden van het bendegeweld dat het land in z’n greep houdt. Directeur van het Bijbelgenootschap van Haïti, Magda Victor zegt: ‘Met jullie hulp kunnen wij de gemeenschap blijven dienen. We willen heel graag voedselpakketten en Bijbels uitdelen.’ Het Bijbelgenootschap van Haïti kan dit niet zonder hulp. Help jij mee?

Een vrouw uit Haiti op een crime scene waar bendegeweld is.

Geef jij mensen in Haïti een baken van hoop?

Mijn eenmalige gift

Misschien is het je al opgevallen bij de mailing over Haïti. De acceptgiro voor Nederland bestaat niet meer. In plaats daarvan kun je een eenmalige gift doen. Hoe werkt dat en waarom is dat zo?

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!