Hoofdinhoud

Project van de maand augustus: braillebijbels voor Mexico

Arme blinde mensen in Mexico zijn vaak in alles afhankelijk van familieleden. De Bijbel geeft hen hoop. Maar zonder braillebijbel zijn ze ook voor Bijbellezen afhankelijk van anderen. In de braillebijbel lezen ze zelf en komt God dichterbij.

Kwetsbaar

Blinde en slechtziende mensen in Mexico zijn vaak erg kwetsbaar. Ze zijn afhankelijk van anderen.

Licht in de duisternis

In de Bijbel horen of lezen blinde mensen dat Gods liefde ook voor hen is. Dat geeft hoop en het neemt eenzaamheid weg.

Braille

Met een eigen braillebijbel kunnen blinde mensen zelf de Bijbel lezen. Dit geeft hen zelfvertrouwen.

Afhankelijk en eenzaam

In Mexico zijn arme blinde mensen vaak afhankelijk van hun familieleden. Dit komt doordat ze als kind zelden de kans krijgen om naar school te gaan, waardoor ze als volwassene niet kunnen werken en vaak bij familie moeten wonen voor zorg. De wens om hun familie niet tot last te zijn, veroorzaakt worstelingen en een gevoel van eenzaamheid. Zelfs bij het lezen van de Bijbel zijn blinde mensen afhankelijk van hun familie, waardoor de boodschap minder persoonlijk tot hen spreekt dan wanneer ze het zelf zouden kunnen lezen.

De Bijbel geeft hoop

Het Bijbelgenootschap van Mexico zet zich in voor de blinde mensen in het land. Ze zorgen ervoor dat ze toegang hebben tot braillebijbels of er zelf één krijgen. Mensen die dat willen, kunnen via een partnerorganisatie braille leren lezen. Als blinde mensen de Bijbel zelf lezen is dit voor hen heel bijzonder. ‘God is ineens heel dichtbij’ zegt Susy Hernandez, die een braillebijbel kreeg. Susy is blij dat zij de Bijbel nu thuis kan lezen. Ze wil haar ervaring graag delen met andere blinde mensen in Mexico.

Twee meisjes zitten samen. Hun handen gaan over de bladzijden van een braillebijbel.

Vanaf 5 euro per maand kun je de blinde mensen in Mexico al helpen!

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!