Hoofdinhoud

Bijbels voor kinderen en jongeren in Polen

Kerken in Polen willen hun jeugd graag meer Bijbelse kennis meegeven. Maar vaak beschikken ze niet over goed Bijbels materiaal voor kinderen en jongeren. Het Poolse Bijbelgenootschap helpt door speciale jeugdactiviteiten te organiseren én door Bijbels uit te delen. Met jouw Bijbel per Maand-bijdrage van deze maand maak jij dit mogelijk.

Geen materiaal

Kerken in Polen beschikken vaak niet over goed materiaal om hun jeugd meer kennis over de Bijbel mee te geven.

3.000 Bijbels

Dit jaar wil het Pools Bijbelgenootschap 3000 kinderen en jongeren bereiken met hun jeugdactiviteiten.

5 euro

Het kost ongeveer 5 euro om een kind in Polen een eigen Bijbel te geven.

Bijbels materiaal voor kinderen

Kerken in Polen willen hun jeugd meer Bijbelse kennis meegeven. Vaak beschikken ze niet over goed Bijbels materiaal voor kinderen en jongeren. Daar wil het Poolse Bijbelgenootschap in ondersteunen door speciale jeugdactiviteiten te organiseren én Bijbels uit te delen.

Bijeenkomst voor kinderen van het Pools Bijbelgenootschap
Meisje in Polen krijgt eigen kinderbijbel

Bijbelse waarden en normen meegeven

‘De kinderen en jongeren die naar de bijeenkomsten komen, vinden het echt leuk om meer te leren over de geschiedenis van de Bijbel’, vertelt Iga Zalisz, de directeur van het Pools Bijbelgenootschap.

‘Vlak voor ze naar huis gaan, delen we Bijbels uit. Een Bijbel of Nieuw Testament voor de tieners en kinderbijbels voor de jongere kinderen.’

‘Veel kinderen vragen om een extra Bijbel, zodat ze die aan een vriend of vriendin kunnen geven die er niet bij kon zijn. En iedereen begint meteen in de Bijbel te lezen.’

Iga Zalisz, directeur Pools Bijbelgenootschap

Het project in Polen in beeld

Laat kinderen en jongeren in Polen meer ontdekken van de Bijbel

Het Pools Bijbelgenootschap ondersteunt kerken bij het kinder- en tienerwerk, onder meer door Bijbels uit te delen. Maar Polen is geen rijk land, dat op dit moment ook nog voor de uitdaging staat te zorgen voor duizenden Oekraïense vluchtelingen. Daarom heeft het Pools Bijbelgenootschap ons om hulp gevraagd.

Dit jaar willen ze 3000 kinderen en jongeren bereiken: uitnodigen voor een van hun jeugdactiviteiten en dan een Bijbel mee naar huis geven. Wil je dit project ondersteunen met een extra gift? Al voor 5 euro geef je een kind in Polen een eigen Bijbel.

Kinderen in Polen krijgen Bijbels door het Bijbelgenootschap

Vanaf 5 euro per maand kun je helpen om kinderen in Polen een Bijbel te geven!

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!