Hoofdinhoud

Kerstproject: Samenleesbijbels voor Sri Lanka

Christelijke families in Sri Lanka hebben het zwaar. Ze moeten elke dag keihard werken om rond te kunnen komen. Ze hebben geen geld voor een Bijbel, terwijl ze die wel graag zouden willen. Deze kerst willen we 12.000 families een Samenleesbijbel cadeau geven. Dat kunnen we niet zonder jou.

Samen groeien in geloof

Christelijke families in Sri Lanka willen graag samen Bijbellezen zodat ze kunnen groeien in geloof.

12.000 Samenleesbijbels

Als we 12.000 Samenleesbijbels uitdelen, krijgen ruim
50.000 volwassenen en kinderen toegang tot Gods Woord.

5 euro = 1 Bijbel

Het kost ongeveer 5 euro om één gezin een Samenleesbijbel te geven. Help jij mee?

Prachtige natuur maar ook diepe armoede

Door de economische crisis waar Sri Lanka inmiddels al jaren in zit, hebben de meeste mensen geen geld om een Bijbel te kopen. Op de theeplantage die wij bezochten, wonen families van drie generaties in tweekamerwoningen zonder stromend water. Maar de mensen vertelden over de hoop en kracht die ze uit de Bijbel halen. Helaas hebben ze thuis nog geen eigen Bijbel.

De kerk in Sri Lanka groeit

Christenen zijn een minderheid in Sri Lanka. Maar er is goed nieuws:
kerkleiders merken dat de kerk in Sri Lanka groeit! Het Bijbelgenootschap werkt samen met alle kerken om hen te ondersteunen in hun missie. Kerken in arme gemeenschappen vragen regelmatig om Bijbels. Vooral de vraag naar kinderbijbels is groot. Er zijn veel families die geen geld hebben om een eigen kinderbijbel te kopen. Vaders en moeders willen zo graag Bijbellezen met hun kinderen dat ze bij de kerk om een kinderbijbel vragen.

De Samenleesbijbel is een speciale uitgave voor families. Bij 100 Bijbelverhalen zijn vragen, weetjes en leuke opdrachtjes te vinden. Het niveau van deze Bijbel sluit aan bij de belevingswereld van kinderen. Dit helpt families om samen over de Bijbelverhalen te praten en het geloof echt te delen. Het verhaal van de achtergelaten, alleenstaande moeder Inosha uit Sri Lanka is er zo één. Lees haar verhaal en hoe de Samenleesbijbel een grote impact heeft gemaakt voor haar en haar kinderen.

In onderstaande video vertelt NBG-collega Arne Willems over de situatie in Sri Lanka en zie je hoe de Samenleesbijbel ter plekke wordt uitgedeeld.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Moeder, vader en drie broers staan voor hun huis in Sri Lanka.

Geef jij een gezin in Sri Lanka deze kerst een eigen Bijbel?

Als er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat je gift naar een vergelijkbaar project.

Mijn eenmalige gift

Misschien is het je al opgevallen bij mailing over Sri Lanka. De acceptgiro voor Nederland bestaat niet meer. In plaats daarvan kun je een eenmalige gift doen. Hoe werkt dat en waarom is dat zo?

Was dit interessant of nuttig? Deel dit project met je netwerk!