Bijbels voor Oekraïense vluchtelingen

Al drie miljoen Oekraïners zijn op de vlucht voor de oorlog. Samen met jou willen we Bijbels en Bijbelgedeelten in het Oekraïens verspreiden onder vluchtelingen, ook hier in Nederland en Vlaanderen.

Bijbels en Bijbelgedeelten

Het NBG stelt in Nederland en Vlaanderen het Nieuwe Testament, het Johannesevangelie, leesplannen en kinderbijbelverhalen in het Oekraïens en Russisch beschikbaar. De verspreiding van de Bijbels en kinderbijbelverhalen gebeurt deels in samenwerking met stichting Gave en stichting Geloofsinburgering, deels via lokale kerken. Dit materiaal is gratis te bestellen in de NBG-webshop; verzendkosten worden in rekening gebracht. 

Oekraïense Bijbelvertaling online en Bijbel Basics

Op het Bijbelplatform debijbel.nl is de Bijbel in het Oekraïens beschikbaar zodat Bijbelteksten gemakkelijk te gebruiken zijn, tijdens kerkdiensten of in persoonlijk contact met Oekraïners. Voor kinderen zijn er een aantal programma’s uit de kindernevendienstmethode Bijbel Basics in het Oekraïens vertaald. Met deze programma’s hebben kerken iets in handen als Oekraïense vluchtelingen kerkdiensten bezoeken. De Bijbel Basics-programma’s zijn te downloaden zijn via de website van Bijbel Basics

Vraag naar Bijbels

Al meer dan drie miljoen mensen hebben Oekraïne verlaten uit angst voor het oorlogsgeweld. Mensen hebben alles achtergelaten op zoek naar een veilige plek. Een tasje met wat kleding is voor velen het enige wat ze nog hebben… Deze vluchtelingen worden in veel verschillende landen opgevangen. Overheden en hulporganisaties werken hard om mensen te huisvesten, te voeden en te kleden. Daarnaast delen de Bijbelgenootschappen in de regio Bijbels en Nieuwe Testamenten uit aan wie daarom vraagt. De vraag naar Bijbels is echter vele malen groter dan de Bijbelgenootschappen aankunnen. Daarom hebben ze om hulp gevraagd. Graag geven wij gehoor aan deze oproep.

Bijbels voor vluchtelingen

Samen met jou willen we Bijbels en Bijbelgedeelten in het Oekraïens verspreiden onder vluchtelingen, ook hier in Nederland. Eén Bijbel voor een vluchteling kost ongeveer 5 euro. Doet je mee?

Foto: Oekraïense vluchtelingen bij het station van Lviv (Fotograaf: Vladyslav Sodel).