Bijbel Basics is de kindernevendienstmethode van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Alle afleveringen zijn gratis te downloaden op debijbel.nl/bijbelbasics.

Met Bijbel Basics brengt het bijbelgenootschap de Bijbel dichtbij kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De Bijbel én het kind staan centraal: Bijbel Basics houdt rekening met de leervoorkeuren van en leeftijdsverschillen tussen kinderen, en legt tegelijkertijd een brede basis voor de ‘bijbelopvoeding’ van kinderen.

De methode is ontwikkeld door bijbelwetenschappers en pedagogen van het NBG. Op debijbel.nl/bijbelbasics zijn alle beschikbare afleveringen te downloaden. Kinderwerkleiders die zich aanmelden krijgen wekelijks een aflevering in hun mailbox en een startersgids waarmee ze goed voorbereid aan de slag kunnen. De komende jaren wordt het materiaal geleidelijk aangevuld tot in totaal 200 essentiële bijbelverhalen.

Bijbel Basics wordt mogelijk gemaakt door giften van particulieren, vermogensfondsen en stichtingen en collectes van kerken. In het bijzonder willen wij Ars Donandi Mevrouw A.Th. Vogler fonds noemen en hartelijk danken voor de donatie die wij ieder jaar mogen ontvangen.

Steun project