Steun het vertalen en verspreiden van de Bijbel

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) brengt de Bijbel dichtbij, al meer dan 200 jaar. In de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht. Daarom willen we dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel.

Steun ons werk voor de Bijbel

In Nederland en Vlaanderen

Het NBG wil dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen. Voor Nederland en Vlaanderen werken we bijvoorbeeld aan verschillende bijbelvertalingen, debijbel.nl en de app Mijn Bijbel. Daarnaast gebruiken duizenden kinderen onze de kinderdienstmethode Bijbel Basics en boeken als de Samenleesbijbel of de Prentenbijbel. Zo ervaren ook nieuwe generaties de rijkdom van de Bijbel.

Wereldwijd

Ook wereldwijd brengen we de Bijbel dichtbij. Als mensen de Bijbel niet kunnen lezen in de taal van hun hart, werken we samen met vertalers ter plaatse aan een vertaling. We willen er ook voor zorgen dat de Bijbel bereikbaar is voor mensen. Daarom zorgen we voor gratis bijbels of goedkope edities, of we helpen bijvoorbeeld mee aan een audio-versie voor mensen met een visuele beperking. En we ontwikkelen samen met andere bijbelgenootschappen kinderproducten, omdat we willen dat ieder kind de kans krijgt om kennis te maken met de Bijbel. Want wij geloven dat de Bijbel er is voor iedereen.

U kunt ons helpen op de volgende manieren:

  • lid worden > vanaf €25,- per jaar maakt u nieuwe vertalingen en de verspreiding van bijbels mogelijk en krijgt toegang tot debijbel.nl
  • doneren > u steunt een specifiek project
  • schenken
  • nalaten

Onze hoofddoelstellingen:

De Bijbel raakt je. Het boek is dan wel eeuwenoud, toch geeft het steeds nieuw inzicht of zet het je aan het denken. Wat zijn de ervaringen van mensen van nu? En hoe kun je met de Bijbel aan de slag? Het NBG laat zien op welke manier de Bijbel vandaag de dag nog steeds relevant is. De Bijbel is een boek voor het leven! Bekijk onze projecten.

Het bijbelgenootschap heeft twee hoofddoelstellingen:

    • Alle mensen kunnen de Bijbel ontdekken, lezen en omarmen. De Bijbel gaat vaker open en mensen ervaren de Bijbel als relevante bron voor hun leven.
    • Ieder kind heeft de kans om de Bijbel te ontdekken als relevante bron voor zijn of haar leven voor het 15e levensjaar.

Lees meer over onze missie. Want wij geloven dat de Bijbel er is voor iedereen.

Word lid of donateur

Leden en donateurs maken ons werk mogelijk.

Steun structureel en word lid
Doneer aan een bijbelproject