Schenken

Wilt u het Nederlands Bijbelgenootschap jaarlijks voor een periode van vijf jaar of langer steunen? Dan kan een periodieke schenking een fiscaal aantrekkelijke optie voor u zijn.

Wilt u het Nederlands Bijbelgenootschap jaarlijks voor een periode van vijf jaar of langer steunen? Dan kan een periodieke schenking een fiscaal aantrekkelijke optie voor u zijn.

Wanneer u ons voor minimaal vijf jaar financieel wilt steunen, dan betaalt de belastingdienst mee. U kunt uw schenking in het geheel van uw inkomen aftrekken als u de gift in een schriftelijke overeenkomst vastlegt. U kunt zo voordeliger geven of meer geven voor hetzelfde geld. Bij een meerjarige schenking is het Bijbelgenootschap bovendien voor langere tijd verzekerd van uw financiële steun. Voor ons bijbelwerk in binnen- en buitenland is het waardevol te weten dat wij voor langere tijd op u kunnen rekenen.

Voorwaarden voor een schenking

Voor deze vorm van schenken gelden deze voorwaarden:

  • U zegt een bepaald bedrag toe aan het Nederlands Bijbelgenootschap voor minimaal vijf jaar.
  • De regeling stopt vanzelf wanneer u tijdens de looptijd van de overeenkomst zou komen te overlijden.

Rekenvoorbeeld
Stel u wilt het Nederlands Bijbelgenootschap jaarlijks een bedrag van 300 euro schenken en uw (verzamel)inkomen is 35.000 euro. Omdat dit bedrag lager is dan 1% van uw (verzamel)inkomen, komt u bij een eenmalige schenking niet in aanmerking voor belastingaftrek. Wanneer u de schenking voor minimaal vijf jaar vastlegt, kunt u wel gebruik maken van de belastingaftrek. U kunt zelfs 500 euro per jaar schenken. Dit kost u na belastingaftrek namelijk nog maar 290 euro!

Hoe kunt u uw gift vastleggen?

U kunt uw gift vastleggen via een schriftelijke overeenkomst met het Nederlands Bijbelgenootschap. U kunt het Formulier voor overeenkomst en het Formulier betalingsvolmacht openen en opslaan, of opvragen bij Karen Seignette via e-mail of telefoonnummer 023-5146 189.

Contact

Neem hiervoor contact op met mevr. Karen Seignette.
E-mail: KSeignette@bijbelgenootschap.nl
Telefoonnummer: (023) 514 61 89