Nieuws

 • 27 november 2020

  ‘Het kerstevangelie zet alles op z’n kop: in een wereld vol onderdrukking werd een kind geboren dat vrede kwam brengen. Dat kan ons ook nu boven onze werkelijkheid uittillen,’ zegt directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands en het Vlaams Bijbelgenootschap. ‘Daarom gaan ons adventsleesplan en onze blogs over Vrede op aarde.’ Voor kinderen is er het project Dicht bij het licht.

  lees verder
 • 25 november 2020

  ‘Tof boekje! Ik heb ervan genoten!’ ‘Wat inspirerend!’ ‘Een uitdagend, verrassend en confronterend boek. Een echte aanrader.’ Van mensen uit allerlei kerken kreeg het NBG reacties op De Bijbel in de Bijlmer. NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf: ‘We zijn blij met die reacties. Ze laten zien hoe actueel en inspirerend de Bijbel is als het gaat over migratie en integratie.’

  lees verder
 • 19 november 2020

  ‘Het kerstevangelie zet alles op z’n kop: in een wereld vol onderdrukking werd een kind geboren dat vrede kwam brengen. Dat verhaal kan ons ook nu boven onze werkelijkheid uit tillen’, zegt directeur Rieuwerd Buitenwerf van het Nederlands en het Vlaams Bijbelgenootschap. ‘Daarom gaat onze adventskalender over Vrede op aarde.’ Voor kinderen is er een project Dicht bij het licht.

  lees verder
 • Avatar van Alinda Bol

  De bijbel is zó belangrijk voor mij, daarom ben ik lid van het Nederlands Bijbelgenootschap

  Alinda Bol
 • Avatar van Elsbeth Gruteke

  debijbel.nl is relevant en betrouwbaar, want het is gemaakt door het NBG

  Elsbeth Gruteke