De Bijbel voor iedereen 

Onze missie is dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Doe je mee?

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

Onderzoek Bijbelgebruik

Nederland en Vlaanderen

Wanneer, hoe en waarom gaat de Bijbel open, en wat voor impact heeft dat op zijn lezers? Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap doet in Nederland al enkele decennia periodiek onderzoek naar deze en andere vragen rond de Bijbel. In 2022 is dit onderzoek opnieuw uitgevoerd en ook voor het eerst in Vlaanderen.

Laat je inspireren

Voorlezen uit de prentenbijbel

Projecten

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) brengt de Bijbel dichtbij.
Onze missie is dat iedereen in binnen- en buiteland de Bijbel kan ontdekken, ervaren en doorgeven.
Dit is wat we dankzij leden en donateurs doen:

Bijbelvertalingen voor Kameroen

In de moeilijke situatie van armoede en geweld in Kameroen zoeken mensen naar hoop, troost en perspectief. De Bijbel, Gods boodschap van liefde voor de mensen, kan daar een heel belangrijke rol bij spelen. Veel mensen daar zien uit naar een Bijbel in de taal van hun hart. Maar de Bijbel is nog lang niet in alle talen van Kameroen beschikbaar.

Bijbel in Gewone Taal, Groot Nieuws, NBV en NBV21

NBV21 & BGT

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wil dat ieder mensen de Bijbel kan lezen in de taal die bij hem of haar past. Daarom zorgen we voor goede en betrouwbare vertalingen, ook in Nederland en Vlaanderen, zoals de Bijbel in Gewone Taal en de NBV21.

Bekijk alle projecten >

Inspiratiedag

Op vrijdag 30 september organiseert het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) in samenwerking met MissieNederland een Inspiratiedag voor voorgangers en kerkelijk werkers.

  • Thema: ‘De Bijbel open in de 21e eeuw’
  • Locatie: de Schuilplaats te Ede

Deelnemers ontvangen gratis het boek Psalmen met 21 gebedsmomenten.

“Mijn Bijbel is voor mij een boek van hoop. Het staat vol met mooie verhalen, levenslessen en bemoedigingen.”

Pearl Jozefzoon

Laat je verder inspireren