Nieuws

 • 21 juni 2018

  Eind oktober 2017 verruilde boerendochter Carola Schouten haar kamerzetel voor het ministerspluche. De Bijbel is in haar leven nooit ver weg. Wat heeft zij aan dat boek nu ze minister is?

  lees verder
 • 21 juni 2018

  Project Angola: ‘Het Umbundu is de taal waarin ik bid’ / Carola Schouten: ‘De Bijbel zegt niet hoe groot een stal moet zijn’ / Brengt God ons in beproeving? / Nienke van Kuiken: ‘Niets zo uniek en blijvend als het woord van God’ / Column: In gesprek over de NBV-revisie in Hardenberg

  lees verder
 • 18 juni 2018

  Dagelijks een stukje bijbellezen tijdens de zomervakantie? Stop dan het gratis NBG-vakantieleesrooster in je reiskoffer. Het boekje geeft twee weken lang dagelijkse inspiratie uit het boek Filippenzen. Voor kinderen is er een zomerpakket van Bijbel Basics.

  lees verder

Het NBG brengt de Bijbel dichtbij

Bekijk alle projecten

Het NBG brengt de Bijbel dichtbij. Van de Bijbel in Gewone Taal tot een nieuwe bijbelvertaling voor Burkina Faso. En van debijbel.nl tot het Bijbelfestival voor gezinnen. Samen met leden en donateurs maken we het mogelijk dat mensen in binnen- en buitenland de Bijbel ontdekken, ervaren en doorgeven. Dat doen we voor volgende generaties, in andere talen en in nieuwe vormen. Kijk maar:
 • Avatar van Alinda Bol

  De bijbel is zó belangrijk voor mij, daarom ben ik lid van het Nederlands Bijbelgenootschap

  Alinda Bol
 • Avatar van Elsbeth Gruteke

  debijbel.nl is relevant en betrouwbaar, want het is gemaakt door het NBG

  Elsbeth Gruteke
 • Avatar van Herman Wegter

  In de Samenleesbijbel wordt ieder kind op zijn of haar eigen manier aangesproken

  Herman Wegter