Nieuws

 • 26 april 2017

  Vandaag kregen drie vrijwilligers van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Zij ontvingen dit eerbetoon voor hun langdurige en intensieve inzet voor divers vrijwilligerswerk, waaronder het werk voor het NBG.

  lees verder
 • 25 april 2017

  Kinderbijbels, een bijbelvertaling, een bijbelcursus, braillebijbels: In 2016 ondersteunde het NBG verschillende projecten wereldwijd. In dit artikel leest u hoe uw gift besteed werd in Wit-Rusland en Rwanda.

  lees verder
 • 19 april 2017

  Tineke Kramer (89) is al zeker een halve eeuw lid van het NBG. Ze praat met warmte over de Bijbel, en het NBG staat zelfs in haar testament. Waar komt die liefde vandaan en waarom is die altijd blijven bestaan?

  lees verder

Het NBG brengt de Bijbel dichtbij

Bekijk alle projecten

Het NBG brengt de Bijbel dichtbij. Van de Bijbel in Gewone Taal tot een nieuwe bijbelvertaling voor Burkina Faso. En van debijbel.nl tot het Bijbelfestival voor gezinnen. Samen met leden en donateurs maken we het mogelijk dat mensen in binnen- en buitenland de Bijbel ontdekken, ervaren en doorgeven. Dat doen we voor volgende generaties, in andere talen en in nieuwe vormen. Kijk maar:
 • Avatar van Alinda Bol

  De bijbel is zó belangrijk voor mij, daarom ben ik lid van het Nederlands Bijbelgenootschap

  Alinda Bol
 • Avatar van Elsbeth Gruteke

  debijbel.nl is relevant en betrouwbaar, want het is gemaakt door het NBG

  Elsbeth Gruteke
 • Avatar van Herman Wegter

  In de Samenleesbijbel wordt ieder kind op zijn of haar eigen manier aangesproken

  Herman Wegter