Nieuws

 • 16 april 2018

  Begin april kwam uit China het bericht dat de Bijbel vanwege overheidsmaatregelen niet meer te krijgen was in webwinkels. Ook zou de overheid plannen maken voor een eigen bijbelvertaling. De bijbel is nog steeds te koop in China, maar Daniel Loh van het China Partnership en Joyce van de Veen, hoofd Buitenland van het NBG, maken zich wel zorgen.

  lees verder
 • 7 april 2018

  Veel christelijke tienermeiden willen graag elke dag bijbellezen, maar vaak lukt dat niet: ze vinden de Bijbel ingewikkeld en ze hebben het druk. Dat blijkt uit een enquête van Huis van Belle. Op 18 mei verschijnt de ‘Belle Bijbel’, een gezamenlijke uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en Huis van Belle.

  lees verder
 • 29 maart 2018

  Vanaf 11 april start een serie van 10 masterclasses over de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling. Wat houdt de masterclass in, en wat is het doel van deze bijeenkomsten? Vertalers Jaap van Dorp en Matthijs de Jong, die de bijeenkomsten beurtelings zullen leiden, geven een toelichting.

  lees verder

Het NBG brengt de Bijbel dichtbij

Bekijk alle projecten

Het NBG brengt de Bijbel dichtbij. Van de Bijbel in Gewone Taal tot een nieuwe bijbelvertaling voor Burkina Faso. En van debijbel.nl tot het Bijbelfestival voor gezinnen. Samen met leden en donateurs maken we het mogelijk dat mensen in binnen- en buitenland de Bijbel ontdekken, ervaren en doorgeven. Dat doen we voor volgende generaties, in andere talen en in nieuwe vormen. Kijk maar:
 • Avatar van Alinda Bol

  De bijbel is zó belangrijk voor mij, daarom ben ik lid van het Nederlands Bijbelgenootschap

  Alinda Bol
 • Avatar van Elsbeth Gruteke

  debijbel.nl is relevant en betrouwbaar, want het is gemaakt door het NBG

  Elsbeth Gruteke
 • Avatar van Herman Wegter

  In de Samenleesbijbel wordt ieder kind op zijn of haar eigen manier aangesproken

  Herman Wegter