Hoofdinhoud

Wil je elke dag Bijbellezen?

Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) horen we deze vraag vaak! ‘Ik wil elke dag uit de Bijbel lezen, maar hoe doe ik dat? Hoe houd ik dat vol?’ En dat kan ook best ingewikkeld zijn! Maar als NBG willen we je graag met vier tips helpen om Bijbellezen vol te houden. Want we hebben verschillende hulpmiddelen voor jou ontwikkeld.

4 tips om elke dag Bijbel te lezen

1. Volg ons leesrooster met een tekst voor elke dag 

Op onze website hebben we elke dag een Bijbeltekst voor je klaar staan. Dus zorg ervoor dat je tijdens bijvoorbeeld je ochtendroutine ook meteen even op onze website kijkt. Zet hem in je favorieten en kijk als je toch staat te wachten tot je koffie doorgelopen is, of als je op je bus of trein wacht. 

2. Print ons leesrooster uit en vink af 

Doe mee met de uitgave “Bijbel in een jaar’. Je kunt namelijk op elke dag beginnen! En dan hebben we ook leesroosters die je kunt printen en waarop je lekker kunt afvinken wat je al gehad hebt… Moet je alleen even de maanden aanpassen 😉  

3. Luister elke dag Dagvers

Ben je niet zo’n lezer? Abonneer je dan op Dagvers, onze dagelijkse podcast. Kost je een paar minuten en je kunt er dus makkelijk een dagelijkse gewoonte van maken. En je krijgt elke dag een vraag om verder over na te denken of bijvoorbeeld te bespreken met iemand uit je omgeving. 

4. Volg ons op Facebook of Instagram

Op sociale media delen we ook elke dag een mooie Bijbeltekst. Dus als je ons op Facebook of Instagram volgt, ontdek je ook elke dag een Bijbeltekst. En via link in bio of een directe link bieden we ook vaak nog extra content, zoals een inspirerende blog met 10 troostvolle Bijbelteksten, een interessant leesplan of meer achtergrondinformatie.

Welke tips werken voor jou? Of heb je nog andere tips? We horen het graag!

Bonustip

Schrijf je in voor onze debijbel.nl nieuwsbrief, dan ontvang je elke week heel veel inspirerende verhalen, blogs en leesplannen in je inbox!

Deze blog is geschreven door Roelien Smit

Blogs

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!