Bijbelzondag 2023

Samen met kerken in Nederland en Vlaanderen willen we ieder jaar met Bijbelzondag extra stilstaan bij de Bijbel.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Vrouw leest uit Bijbel - Nederlands Vlaams Bijbelgenootschap

Over jou staat geschreven!

Het thema voor Bijbelzondag 2023 is: ‘Over jou staat geschreven’. Een van de teksten daarbij is Psalm 139. Dat sluit aan bij de Bijbellezing voor die zondag uit het oecumenisch leesrooster, dat gevolgd wordt in veel kerken. De dichter laat zich met verwondering uit over de nabijheid en de zorg van God.

De materialen voor Bijbelzondag bestaan dit jaar uit een preekschets, een Bijbelstudie, een filmpje voor in de kerkdienst, en een test op welk Bijbelse personage je lijkt.

Na kerst is er ook kindermateriaal beschikbaar.

23 januari 2023

We vieren volgend jaar Bijbelzondag op 22 januari 2023. We willen daarmee aansluiten bij de ‘Zondag van Gods Woord’ en tegemoet komen aan de opmerking dat oktober al een drukke maand was.

Kerkcollecte

Geef voor de Bijbel!

Miljoenen mensen kennen de rijkdom van het hebben van een eigen Bijbel nog niet. Een Bijbel is voor hen te duur of hij is nog niet vertaald in hun eigen taal. Soms zijn Bijbels helemaal niet (meer) beschikbaar, vanwege de politieke situatie of oorlog.

Wil je in jouw kerk collecteren voor het NBG? Dat kan! Via onderstaande link kan je de Kerkcollecte-PowerPoint downloaden.

NBG voor de kerk

Wil je nu al weten wat het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap doet voor en met kerken? Lees dan snel verder.

NBV21 in de kerk met een paaskaars