Bijbelzondag 2023 – Downloads

Dank voor je aanmelding voor het Bijbelzondagmateriaal!

Thema

Het thema voor Bijbelzondag 2023 is: ‘Over jou staat geschreven’. Een van de teksten daarbij is Psalm 139. Dat sluit aan bij de Bijbellezing voor die zondag uit het oecumenisch leesrooster, dat gevolgd wordt in veel kerken. De dichter laat zich met verwondering uit over de nabijheid en de zorg van God. Ontdek het zelf!

Download de materialen voor Bijbelzondag via onderstaande knoppen:

Binnenkort vind je hier ook speciaal Bijbel Basics-materiaal bij Psalm 139.

Bijbeltest

Er is een test gemaakt om te doen met gemeenteleden. Tijdens deze test ontdek je welke Bijbellezer je bent. En na de test krijg je verschillende tips voor leesplannen en Bijbeluitgaven die goed bij je passen.

Collecteren

Tijdens Bijbelzondag kun je collecteren voor braillebijbels in Sri Lanka. Zoals voor Melani die al sinds haar geboorte blind is: ‘Ik geloof dat mijn God een grote God is en dat alles is mogelijk bij God. Ik wil God aanbidden zoals ik ben en anderen laten zien dat dat zo ook kan.’

In deze persoonlijk geformuleerde psalm komt de Bijbel heel dichtbij. Probeer het eens: lees deze Psalm. Het helpt je om te ervaren dat de Bijbel ook over jóú gaat. De Bijbel staat vol verhalen over mensen zoals u en ik. Mensen die vriendschap, vreugde, verdriet of verraad meemaakten. Hoe leefden zij hun leven met God? En wat kan dat voor mij betekenen?

Rieuwerd Buitenwerf, directeur NBG

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.