Hoofdinhoud

De Bijbel bracht de familie van Miguel weer bij elkaar

Met jouw steun startte het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap in 2019 een project in Honduras: de Samenleesbijbel 100 stappen werd vertaald naar het Spaans en vervolgens verspreid onder de Hondurese bevolking. Inmiddels zijn er al 23.000 Bijbels verspreid. Grootvader Miguel Gomèz getuigt over de positieve gevolgen op zijn relatie met zijn familie.

In Honduras zorgde de Samenleesbijbel voor een heuse familiereünie. In het dorpje San Antonio getuigt grootvader Miguel Angel Espinoza Gomèz – tot tranen toe bewogen – hoe de Samenleesbijbel zijn leven veranderde:

‘Een van mijn kleinzonen ontving dankzij jullie zijn eerste eigen Bijbel. Hij belde me op een avond plotseling op, omdat hij vragen had bij het scheppingsverhaal. Aangezien ik de Samenleesbijbel zelf niet heb, vroeg ik hem om langs te komen. Het daagt mij uit om zelf meer in de Bijbel te lezen, zodat ik mijn kleinzoon van betere antwoorden kan voorzien.

Zijn groeiende interesse in de Bijbel bracht daarbij een grote verandering binnen mijn gezin. En ook mijn andere kleinkinderen ontwikkelden een interesse in de Bijbel. Nu komen – steeds als mijn kleinzoon komt met zijn Samenleesbijbel – al mijn kinderen en kleinkinderen langs. We lezen samen, discussiëren over de bijhorende vragen en eten wat na het lezen. Dankzij deze Bijbel praten we weer met elkaar in onze familie.’

Wil je meer lezen over het project in Honduras? En wil je gezinnen zoals dat van Miguel steunen? Via onderstaande button krijg je meer informatie over het Samenleesbijbelproject in Latijns-Amerika!

Impactverhaal

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!