Nieuws

Kleurkalender en leesrooster voor Advent

Voorbereiden op het kerstfeest kan dit jaar met het NBG-bijbelleesrooster voor volwassenen en een kleurkalender voor kinderen. Kinderen kunnen elke dag een stukje van de kalender inkleuren en zo toeleven naar Kerst. Het leesrooster voor volwassenen start zondag met Lucas 1.

De kleurkalender hoort bij het kerstnummer van Alef, het bijbelblad voor kinderen, met het thema: ‘De profeten nemen je mee’. De kalender is een plaat van Betlehem, met citaten van profeten als Jesaja en Zacharia. Op weg naar Kerst verandert de kalender gaandeweg in een kleurrijke kijkplaat. Op de zondagen krijgen de kinderen een knutselopdracht of vraag. ‘We hopen dat kinderen spelenderwijs meekrijgen hoe mooi het Kerstfeest is’, aldus NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf.

Adventsrooster

Volwassenen kunnen een digitaal leesrooster volgen waarbij ze dagelijks een bijbeltekst krijgen met een overweging en een vraag om over na te denken. Buitenwerf: ‘Veel bijbellezers waarderen zo’n leesrooster in de drukke decembermaand als een handig hulpmiddel om elke dag stil te staan bij de boodschap van hoop en verwachting. Je kunt dit adventsrooster op elk gewenst moment openen vanuit debijbel.nl op je mobiel of tablet. Zo brengen we de Bijbel voor duizenden Nederlanders dichtbij.’

Er is veel belangstelling voor de NBG-leesroosters. Het leesrooster voor de 40-dagentijd werd afgelopen voorjaar door 12.000 mensen gelezen; momenteel zijn er voor het adventsrooster al 17.000 belangstellenden.

Aanvragen

Intekenen op het leesrooster kan via debijbel.nl/advent. Een proefnummer van Alef met de kalender is te bestellen via bijbelgenootschap.nl/alef. Kerken die dit nummer aan de kinderen in de kerk cadeau willen doen, betalen per 25 stuks slechts € 25,00. Bestellen kan in de NBG Bìjbelwebshop.