Vind jouw manier van Bijbellezen

Ben jij op zoek naar jouw manier van Bijbellezen? We helpen je hierbij graag op weg. Bekijk bijvoorbeeld de Schrijfbijbel, een ideale Bijbel voor creatievelingen of actieve lezers. Meer weten? Bekijk onze tips en manieren op deze pagina.

Lees de Bijbel op een manier die bij jou past

Iedereen is anders. Bijbellezen werkt daarom ook voor iedereen anders. Misschien houd je wel van een stevige Bijbelstudie of van een dagboekje met een Bijbeltekst. Misschien gaat de Bijbel voor jou leven als je er met anderen over praat óf luister je liever in je eentje naar een podcast over de Bijbel.

Schrijven en highlighten van de Bijbel

Noteer je graag persoonlijke reflecties, gebeden en gedachten in je Bijbel? Of houd je ervan om teksten te onderstrepen of te highlighten? Hiervoor zijn speciale Bijbels gemaakt, zoals de Schrijfbijbel. Zo kun je vastleggen wat je aansprak, beter verbanden in de tekst zien of later je gedachten nog eens teruglezen.

De NBV21 Schrijfbijbel is speciaal ontworpen voor wie houdt van ruimte voor notities, Bible journaling en handletteren. De ruime marges zonder lijntjes en het dikkere papier maken deze Bijbel geschikt voor zowel creativiteit als Bijbelstudie.

Bible journaling en handletteren

Ben je meer visueel ingesteld? Bible journaling is een creatieve manier van Bijbellezen door middel van tekenen, schilderen, schrijven en het maken van collages bij Bijbelteksten – in je Bijbel zelf. Je kunt Bible journaling alleen doen, maar ook in een groep om samen in gesprek te gaan over het gelezen gedeelte. Ga lekker creatief aan de slag met een Bijbel die speciaal hiervoor geschikt is.

Leesplannen

Wil je de Bijbel altijd bij de hand hebben? Volg dan een leesplan in de Mijn Bijbel app en lees waar het jou ook maar uitkomt. Leesplannen zijn er in veel soorten en maten, over de hoofdlijnen van de Bijbel of over specifieke thema’s, zoals de heilige Geest of leiders. Ontdek welk leesplan bij jou past.

Luister een podcast

Sporten, wandelen of huishouden? Of zit je in de auto? Maak er een Bijbelmoment van! We bieden je diverse podcasts om met de Bijbel bezig zijn. Luister gratis waar en wanneer je maar wil.

Podcast

Bijbel in een jaar

Heb jij het verlangen om de hele Bijbel te lezen? Ga de uitdaging aan op de manier die bij jou past. Lees je graag van papier? Koop dan Bijbel in een jaar in de vertaling die jij graag leest: De NBV21 of de BGT. Je ontvangt de complete Bijbel, opgedeeld in een leesrooster met 365 gedeeltes.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Lees via Mijn Bijbel app

Lees je steeds meer digitaal en ben je op zoek naar een digitale Bijbel? Gebruik dan een app zoals de Mijn Bijbel app, een gratis app met diverse Bijbelvertalingen en extra content. Lees waar het jou ook maar uitkomt. Thuis op de bank, in bed of onderweg.

‘Ik begon weer in de Bijbel te lezen en bij bepaalde teksten ging ik schilderen, tekenen, schrijven, plakken. Ineens kwamen die teksten die ik al veertig keer gehoord had weer bij me binnen, op een heel andere manier dan wanneer ik alleen zou lezen. Het ging weer leven. Je kunt wel zeggen dat ik de Bijbel erdoor heb teruggevonden.”

Kris Bossenbroek

Nieuw! De NBV21 Schrijfbijbel

NBV21 Schrijfbijbel

€ 55

‘Veel mensen geven aan dat ze graag meer in de Bijbel willen lezen. En uit eigen ervaring weet ik: het lezen van de hele Bijbel in één jaar is een bijzondere belevenis! Je ontdekt allerlei verhalen en teksten die je niet of nauwelijks kent.

Rieuwerd Buitenwerf, directeur Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

Over het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

We brengen de Bijbel al meer dan 200 jaar dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

We zorgen ervoor dat mensen wereldwijd toegang hebben tot goede vertalingen, én we helpen jou met digitale en papieren uitgaven zoals de Schrijfbijbel.