40 dagen met God

De weken voor Pasen zijn traditioneel een tijd van inkeer en bezinning. Veel mensen laten bepaalde dingen staan – alcohol, suiker, vlees – of beperken de tijd die ze doorbrengen met televisie of op sociale media. Dat geeft ruimte en tijd om God en elkaar te ontmoeten.  

40 dagen met God

Bijbels leesplan voor de veertigdagentijd 

Dit boekje staat in het teken van ontmoetingen. Je leest tien Bijbelverhalen over een ontmoeting. Bij elk verhaal zijn vier overdenkingen. Zo sta je echt even stil en ontdek je diepere lagen in de verhalen. 
 
Op de overige dagen ontmoet je in korte, persoonlijke ervaringsverhalen Bijbellezers uit Nederland, Vlaanderen en de hele wereld. Zij lezen de Bijbel graag, en dat is waar wij ons als Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap elke dag voor inzetten.

Bijbel Basics: Met vallen en opstaan – Met Petrus op weg naar Pasen

Voor de kinderen van de onderbouw én de bovenbouw van de kindernevendienst bieden we voor de veertigdagentijd weer 7 zondagen aan met programma’s die bij elkaar horen. In deze gratis serie zijn jij en de kinderen gelijkwaardige gesprekspartners en ontdek je samen wat de Bijbel over Pasen te zeggen heeft. 

Ken je dit materiaal nog niet? Kijk dan eens op bijbelbasics.nl

Bijbel Basics veertigdagenposter en boekje voor gezinnen

In het veertigdagenproject van Bijbel Basics Met vallen en opstaan gaan we in zeven verhalen samen met Petrus op weg naar Pasen.

Petrus wil niets liever dan Jezus volgen. Maar juist wanneer de tijd van Jezus’ sterven steeds dichterbij komt, vindt hij het moeilijk om ook met Jezus mee te gaan wanneer Hij moet lijden. Toch leert Petrus, met vallen en opstaan, om Jezus’ volgeling te zijn. Uiteindelijk wordt hij zelfs een belangrijk voorbeeld voor andere gelovigen.

Webinar voor kinderwerkers

Doe jij de kindernevendienst of kinderkerk in jouw gemeente? Ben je benieuwd naar het Bijbel Basics materiaal voor de veertigdagentijd?

Dan is dit gratis webinar voor jou!

Kinderwerkspecialist Lucré van Putten en redacteur Ageeth de Ruiter nemen je mee in het Bijbel Basics materiaal voor de veertigdagentijd met als thema: ‘Met vallen en opstaan – Met Petrus op weg naar Pasen’. We vertellen je meer over wat het thema inhoudt, welke producten je kan bestellen en hoe je het materiaal kan gebruiken voor jouw gemeente.

Wanneer? Donderdag 11 januari of maandag 15 januari om 20:00 uur.

Geef je snel op, want er is beperkt plek!

Met je gemeente toeleven naar Pasen

Webinars en wekelijkse exegeses voor voorgangers en theologen

Om ook voorgangers en theologen toe te rusten in de aanloop naar Pasen, biedt het NBG twee webinars en wekelijkse exegeses aan om met de hele gemeente stil te staan bij de vraag die in dit dagboek centraal staat: ‘Wie zeggen jullie dat Ik ben?’  

Wie zich inschrijft voor deze exegetische service ontvangt zeven keer op maandagochtend een uitleg van het Bijbelgedeelte dat op de volgende zondag volgens het rooster van Bijbel Basics aan de orde is.

Benieuwd naar meer Bijbelse feesten?

Feestdagenbijbel

€ 19.95