Nieuws

Nieuwe Bijbelvertaling bij 33 Best Verzorgde Boeken 2016

De nieuwe editie van de Nieuwe Bijbelvertaling is gekozen tot een van de drieëndertig best verzorgde boeken van 2016. In 2016 verscheen een nieuwe uitgave van de Nieuwe Bijbelvertaling, ontworpen door Studio Ron van Roon. 

De Nieuwe Bijbelvertaling is de Bijbel in een taal die zowel literatuurliefhebbers als gelovigen aanspreekt. De eerste editie van deze vertaling kwam uit in 2004. Met 1,5 miljoen verkochte exemplaren is het de meest gebruikte bijbel van Nederland. De nieuwe zwart-witte uitvoering verscheen in 2016 en werd ontworpen door Studio Ron van Roon en uitgegeven door Royal Jongbloed. Bekijk dit filmpje om meer te weten te komen over het idee achter het ontwerp.

Vakjury
Sinds 1926 worden jaarlijks de best verzorgde boeken verkozen door een vakjury, bestaande uit onder meer ontwerpers en uitgevers. Bij de samenstelling van de selectie kijkt de jury naar boeken die zich onderscheiden in de verzorging van hun vormgeving, typografie, beeldbehandeling en grafisch-technische productie. Dit jaar bestond de jury uit ontwerpers Yolanda Huntelaar en Remco van Bladel, Freek Kuin (creatief directeur drukker robstolk), Eelco van Welie (directeur nai010 uitgevers) en Carolien Glazenburg (conservator grafische vormgeving Stedelijk Museum Amsterdam).

Expositie
Vanaf 29 september zal het Stedelijk Museum Amsterdam de Best Verzorgde Boeken 2016 exposeren. Dan zal ook de uitreiking plaatsvinden. De drieëndertig best verzorgde boeken van 2016 zijn bovendien ingezonden naar de Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig, de internationale boekjurering. Op 9 maart a.s. zullen daar de winnaars bekendgemaakt worden.