Hoofdinhoud

Kerstthema 2021: ‘Welkom!’

Op 28 november begint Advent: de periode van toeleven naar het feest van Jezus’ geboorte. Onder de titel ‘Welkom!’ komt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) dit jaar met een digitaal leesplan en een adventsslinger. Ook is er een project voor kinderen.

‘Advent is een tijd van verlangen’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik van het NBG. ‘Dat geldt dit jaar misschien nog sterker dan anders. De onzekerheid en polarisatie van deze tijd kunnen ervoor zorgen dat je je ontheemd voelt en extra verlangt naar verbondenheid. Met het leesplan en de slinger nodigen we mensen uit om tijdens Advent stil te staan bij het thema ‘welkom’. Voel je jezelf welkom, bij mensen en bij God? Is Jezus welkom in jouw leven? En kun jij op jouw beurt ook anderen – die misschien eenzaam zijn – verwelkomen?’

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

De slinger en het leesplan bevatten 25 bijbelteksten over welkom-zijn, met daarbij een vraag of opdracht. Van 1 december tot Eerste Kerstdag kun je iedere dag een kaartje ophangen aan een koord. Zo maak je de hoop en belofte van Kerst zichtbaar in je huis. Drie extra kaarten zijn bedoeld om te delen met iemand anders. Het (digitale) leesplan staat eind november in de app Mijn Bijbel. De slinger is gratis te bestellen bij het NBG.

Kinderproject ‘Tel je mee?’

Voor kinderen van 4-12 jaar is er zoals gebruikelijk een Bijbel Basics-kerstproject. Dit jaar heet het ‘Tel je mee?’ Anne-Mareike Schol-Wetter: ‘Kinderen én volwassenen kunnen zich wel eens afvragen of je wel meetelt als je niet rijk, knap, beroemd of slim bent. De Bijbel vertelt dat voor God iedereen waardevol is. Jezus zelf werd immers geboren als klein en hulpeloos kind in arme omstandigheden. Zo liet God aan ons zien dat mensen zonder macht een speciale plek bij Hem hebben.’

Het projectmateriaal en de filmpjes zijn gratis te downloaden via bijbelbasics.nl, een poster met bijbehorend boekje zijn te bestellen voor een klein prijsje.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!