Hoofdinhoud

Bible Basics in het Engels vertaald

Bijbel Basics, de kinderdienstmethode van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG), is vertaald in het Engels. 95 afleveringen in die taal zijn kosteloos te downloaden via biblebasics.nl. ‘Vanaf nu is het materiaal ook beschikbaar voor migrantenkerken’, aldus Samuel Ekpo.

Ekpo is relatiebeheerder migranten- en internationale kerken bij het NBG. ‘We merken dat er in die kerken belangstelling voor is. In Ghana wordt Bible Basics gebruikt op zondagsscholen. Ghanese migrantenkerken in Nederland waren er enthousiast over en lieten ons weten die Engelse versie graag te willen gebruiken. Dat hebben we nu mogelijk gemaakt.’

Ook is nu Engelstalige basisinformatie over het NBG op de site te vinden. Wereldwijd loopt er momenteel een proefproject met vijf Engelstalige afleveringen van Bible Basics.

Bijbel en kind

Met Bijbel Basics en Bible Basics brengt het NBG de Bijbel dicht bij kinderen van 4-12 jaar. Bijbel én kind staan centraal: de methode houdt rekening met leervoorkeuren en leeftijdsverschillen en zorgt voor een brede basiskennis van Bijbelse verhalen. Bijbel Basics is ontwikkeld door bijbelwetenschappers en pedagogen van het NBG.

De Nederlandse versie  wordt momenteel door circa 13.000 jeugdwerkers en ouders gebruikt en telt nu 195 bijbelverhalen, die gratis te downloaden zijn. De bijbehorende startersgids is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Halverwege 2021 zullen de beloofde afleveringen over ruim 200 essentiële bijbelverhalen klaar zijn in het Nederlands; in 2022 in het Engels.

Samenleesbijbel

Bijbel Basics werd ontwikkeld in aansluiting bij de SamenleesbijbelDie bijbel speciaal voor ouder-en-kind voorzag in een behoefte. Een speciale uitgave ervan is vertaald in tien talen waaronder Frans, Engels, Portugees, Arabisch en Chinees, en wordt verspreid in steeds meer landen.

Plaatje uit de Bible Basics aflevering ‘Jesus goes to heaven’ over Hemelvaart © De Boer Illustraties

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!