Hoofdinhoud

Bijbel-in-één-jaar, Zij Lacht en Dagvers populaire podcasts

‘Heerlijk om hiernaar te luisteren. De sprekers doen het heel goed. Prettige stemmen, rustig gelezen. Perfect. Ik blijf luisteren!’ Zulke reacties krijgt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) op de podcast ‘Bijbel in één jaar’, vertelt Jaap Groen, Hoofd Digitaal.

De podcast ‘Bijbel in één jaar’ is een van de drie podcasts van het NBG die bij Apple in de top-10 staan van christelijke podcasts. De andere twee zijn Zij Lacht Elke Dag en Dagvers

‘Luisteren naar de Bijbel kan je anders en dieper raken dan lezen’ zegt Groen. ‘Ik ben blij dat zoveel mensen deze drie podcasts blijken te volgen.’ Dat deze drie hoog scoren bij Apple betekent dat ze er in de afgelopen tijd veel luisteraars bij gekregen hebben.

Bijbel in één jaar: met professionele stemmen

Begin september verscheen de 250e aflevering van deze podcast, die dagelijks beluisterd wordt door zo’n 1.200 mensen. De podcast volgt bet boek Bijbel in een jaar. Wie het boek of de podcast volgt, leest of luistert dagelijks drie hoofdstukken uit verschillende genres. Die afwisseling helpt om gemotiveerd te blijven. ‘De audio was al ingesproken door professionele stemmen’, vertelt Groen. ‘We krijgen daar complimenten voor, bijvoorbeeld voor Chris Kijne die Jeremia insprak. Iemand noemde hem de “allerbeste voorlezer: Jeremia’s woorden doet hij met veel intonatie en Gods woorden met een zwaardere stem. Een heerlijke stem om naar te luisteren.”’

Bijbel in een jaar podcast

Zij Lacht Elke Dag: voor vrouwen, door vrouwen

Deze podcast heeft als doel: de Bijbel beter leren lezen, begrijpen en leven. De podcast brengt elke dag een Bijbelgedeelte met overdenking, voor vrouwen, door vrouwen. De aflevering van 21 september bijvoorbeeld, over Liefde voor je naaste, hoe dan?, is van schrijfster Paola Don. De podcast groeide tussen juni en september van 14.000 naar 23.000 luisteraars per maand en is van Zij Lacht, een onderdeel van het NBG.

Dagvers: kort en krachtig

In Dagvers brengt het NBG de Bijbeltekst van de dag, met een korte toelichting en een inspirerende vraag of opdracht. Deze podcast startte op 1 januari 2020 en is sterk gegroeid: van 20.000 luisteraars in december 2022 tot 55.000 luisteraars in september.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!