Hoofdinhoud

Bijbelgenootschap gaat samenwerken met New Wine 

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) is hoofdpartner geworden van New Wine. Kerkrelatiemanager Lydia van der Meer en New Wine-directeur Bart Visser ondertekenden onlangs de samenwerkingsovereenkomst (zie foto).

New Wine, opgericht in 2003, is een interkerkelijke evangelische vernieuwingsbeweging binnen het protestantisme. New Wine is vooral bekend van de jaarlijkse zomerconferentie in Liempde.  

‘Het NBG en New Wine hebben veel raakpunten met elkaar’, aldus Van der Meer. ‘New Wine streeft naar vernieuwing in de kerk op een goed doordachte manier. Dat past bij onze stijl van werken als Bijbelgenootschap. New Wine ziet de Bijbel – het boek over Gods liefde voor de wereld – net als wij als iets kostbaars waarmee je zorgvuldig moet omgaan. Wij hopen door deze samenwerking onze missie – de Bijbel voor iedereen – verder te kunnen uitdragen. Concreet: we willen meer mensen stimuleren om de Bijbel te openen, zich daardoor te laten inspireren en in beweging te komen.’ 

Het NBG zal een inhoudelijke bijdrage leveren aan de komende de New Wine zomerconferentie. Die wordt gehouden van 20-26 juli en heeft als thema: LEEF.  

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!