Hoofdinhoud

Bijbelsites gelanceerd in Angola, Argentinië, Ecuador en Oekraïne 

Van het platform debijbel.nl en de site bijbel.nbv21.nl, ontwikkeld door het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG), worden varianten gelanceerd in vier nieuwe landen: Angola, Argentinië, Ecuador en Oekraïne. Vanmiddag wordt dit gevierd tijdens een zoombijeenkomst aan het eind van een internationale bijeenkomst.

‘Internationaal werken nu 13 andere landen met de digitale techniek die door het NBG ontwikkeld is’, zegt Stefan van Dijk, manager Ontwikkeling en Uitgeven bij het NBG. ‘Bijbelgenootschappen in Duitsland, Finland, Brazilië, Zuid-Afrika en Kenia waren de eersten; daarna volgden enkele andere Europese landen en Peru. Nu komen daar dus vier landen bij. De sites in Angola, Oekraïne en Ecuador en Argentinië worden deze week live gezet. Later dit jaar volgen meer landen, onder andere vijf Afrikaanse landen en Roemenië. Digitale Bijbelplatforms helpen om de Bijbel wereldwijd te verspreiden – onze missie – en om mensen bij ons werk te betrekken.’ 

Twee varianten 

Het NBG werkt sinds 2016 samen met andere Bijbelgenootschappen aan beschikbaarstelling en verbetering van de benodigde techniek. Er zijn twee versie ontwikkeld: een uitgebreide en een eenvoudige. Het platform debijbel.nl gebruikt de uitgebreide variant, met de gratis app Mijn Bijbel. Daar zijn tientallen Bijbelvertalingen en de Hebreeuwse en Griekse bronteksten te vinden, evenals actuele blogs, leesplannen en achtergrondinformatie. Ook Argentinië gebuikt deze variant. 

De eenvoudige versie is geënt op de techniek van de site bijbel.nbv21.nl en combineert twee functies: je kunt de Bijbel lezen én informatie vinden over het Bijbelgenootschap in het desbetreffende land. Deze versie gebruiken Angola, Ecuador en Oekraïne. 

Debijbel.nl en Mijn Bijbel in de lift 

Digitaal Bijbellezen blijft populair. Van Dijk: ‘We zien dat ook in Nederland en Vlaanderen op ons Bijbelplatform. Jaarlijks stijgt het totaal aantal mensen dat daar de Bijbel leest met zo’n 10%. De site had bijna 1,3 miljoen bezoekers, die in 2021 de Bijbel 21 miljoen keer openden. Een opvallend sterke groei zien we dit jaar in Vlaanderen: vergeleken met de eerste helft van 2021 is het aantal Vlaamse bezoekers van debijbel.nl met 23% gestegen en het aantal gebruikers van de app met 40%.’ De app Mijn Bijbel heeft in totaal nu circa 146.000 gebruikers in Nederland en Vlaanderen. 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!