Hoofdinhoud

Bijbelzondag januari 2023: Over jou staat geschreven 

Bijbelzondag – 22 januari 2023 – heeft als thema 'Over jou staat geschreven'. Voortaan valt Bijbelzondag samen met de Rooms-Katholieke Zondag van het Woord van God. Zo kunnen Nederlandse en Vlaamse kerken en parochies op dezelfde dag Bijbelzondag vieren. Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) stelt materiaal beschikbaar via bijbelzondag.nl. Onder meer een filmpje, een personagetest en een preekschets.

De Bijbel is er ook voor jou. Dat willen we zeggen met het thema’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. ‘Een van de Bijbelteksten voor die zondag is Psalm 139 – een heel persoonlijke psalm. De dichter ervan is verwonderd dat God zo nabij en zorgzaam is. Probeer het eens’, aldus Buitenwerf, ‘en lees deze Psalm. Het helpt je om te ervaren dat de Bijbel ook over jóú gaat. De Bijbel staat vol verhalen over mensen als u en ik. Mensen die vriendschap en verraad, vreugde en verdriet meemaakten. Hoe leefden zij hun leven met God? En wat kan dat voor mij betekenen?’ 

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Test voor kerkleden en parochianen 

Naast een filmpje en een schets voor de kerkdienst rond Psalm 139 staat op onze website een test voor kerkgangers en parochianen. Het draait om de vraag ‘wat voor soort Bijbellezer ben jij’. Wie de test doet, krijgt per mail te lezen op welke Bijbelse persoon hij of zij lijkt, en tips voor bijpassende Bijbelgedeelten. Een kinderprogramma over Psalm 139 is in voorbereiding, evenals informatie over een project voor Braillebijbels in Sri Lanka. Voor dat project kunnen kerken op Bijbelzondag of op een ander moment collecteren. 

Bijbelquiz 

De bekende NBG-Bijbelquiz – leuk met je jeugdclub, met je kring of thuis – is vernieuwd. Er zijn twee quizzen: een over het Oude en een over het Nieuwe Testament. Zie onze website voor meer informatie

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!