Hoofdinhoud

‘De Bijbel komt binnen’ op de Zondag van Gods Woord

Op 23 januari wordt in veel Rooms-Katholieke parochies de Zondag van Gods Woord gevierd. Om mensen helpen met stilstaan bij de betekenis en relevantie van de Bijbel vandaag, ontwikkelde het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) onlangs ‘De Bijbel komt binnen’: een selectie van 21 Bijbelteksten die aanzetten tot reflectie en gesprek. Het boekje biedt handvatten voor de Zondag van Gods Woord.

De Bijbel komt binnen

De Bijbel komt binnen’ is ideaal om in (Bijbel)groepen of teams mee aan de slag te gaan. Elk Bijbelfragment is voorzien van een nieuw vertaalinzicht en een korte bespiegeling. Bovendien bevat het boekje enkele werkvormen en een suggestie voor de Zondag van Gods Woord. In de webshop kan het boekje (per 10) besteld worden.

De 21 Bijbelfragmenten uit het boekje zijn ook het vertrekpunt van oecumenische initiatieven in 21 verschillende steden in Vlaanderen. Zo gaat de Bijbel rond, verbindt hij mensen en komt hij ook echt binnen. 

Zondag van Gods Woord

In 2019 verklaarde paus Franciscus dat de ‘derde zondag door het jaar’ voortaan gewijd zal worden aan de viering, studie en verspreiding van het woord van God. Op die Zondag van Gods Woord wordt aangemoedigd om banden te versterken en te bidden voor christelijke eenheid. Daarmee heeft deze zondag bijzondere oecumenische waarde.

De Bijbel verbindt

‘Ook het NBG is blij dat ze kan helpen in het verbinden van christenen vanuit Gods Woord,’ zegt Dries Bakker, specialist Bijbelgebruik bij het NBG. Hij werkte mee aan het ontwikkelen van De Bijbel komt binnen. De voorbije dertig jaar werkte het NBG samen met christenen uit zeer diverse kerken en geloofsgemeenschappen aan een interconfessionele Bijbelvertaling. De pas verschenen NBV21 is een prachtig instrument om het onderlinge gesprek te versterken en een gezamenlijke taal te scheppen.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!