Hoofdinhoud

Voelbare peuterbijbel en Feestdagenbijbel voor kinderen

Voor kinderen met een visuele beperking is er nu de Voelbare peuterbijbel. Zo kunnen deze kinderen samen met hun ouders acht Bijbelverhalen lezen: in braille, grootletter, audio en met voelbare afbeeldingen. Deze bewerking van Mijn kleine peuterbijbel kwam tot stand door samenwerking van de CBB met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Bij het NBG verscheen bovendien een kinderbijbel speciaal voor (christelijke) feestdagen.

De tekeningen uit de Voelbare peuterbijbel zijn geschikt voor blinde en slechtziende kinderen: eenvoudig, minder gedetailleerd en voorzien van reliëf. Zo kunnen kinderen de afbeeldingen zien én voelen, door de structuur en diepte in de afbeeldingen. Ook de verhalen zijn aangepast. Zinnen als ‘kijk daar!’ of ‘zie je dat’ zijn veranderd in bijvoorbeeld ‘voel je dat’.

Op de rechter pagina staat het verhaal in braille en grootletter, op de linker pagina de voelbare afbeeldingen. Bij de afbeeldingen horen beeldbeschrijvingen. Die beschrijvingen en de verhalen zijn ingelezen bij de CBB en met de bijgeleverde audiopen te beluisteren. De Voelbare peuterbijbel is te bestellen via leesbutler.nl of bij de CBB-Klantenservice.  

Feestdagenbijbel voor gezinnen met kinderen 

Wat we vieren met Kerst en Pasen is bij de meeste mensen wel bekend – maar hoe zit het met Hemelvaart, Aswoensdag en Sint-Maarten? Bij het NBG verscheen onlangs de Feestdagenbijbel: een kinderbijbel speciaal bij (christelijke) feestdagen. ‘Feestdagen zijn prachtige kansen om samen met kinderen feest te vieren en dat op een ongedwongen manier te koppelen aan de Bijbel’, zegt NBG-uitgever Renske Huisman.

‘De Feestdagenbijbel helpt je om achttien feesten te vieren en er de Bijbel bij te betrekken. Je leest in de klas, in de kerk of thuis met je (klein)kinderen een Bijbelverhaal, je leert iets over de tradities van het feest en je krijgt tips om het te vieren. Welke kerkelijke achtergrond je ook hebt, je kunt herkenning vinden in de Feestdagenbijbel.’ Verkrijgbaar in de boekhandel en bij het NBG. 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!