Hoofdinhoud

Project voor predikanten en kerkleden over duurzaamheid

‘Groene’ thema’s als klimaat en biodiversiteit houden veel voorgangers en kerkgangers bezig. Daarom organiseert het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) komend najaar het programma Bijbel en duurzaamheid: inspiratie voor een groene levensstijl, met vijf webinars voor voorgangers en een inspirerend boekje voor kerkleden.

‘In de webinars belichten Bijbelwetenschappers en gastsprekers als Matthijs de Jong, Cor Hoogerwerf, Trees van Montfoort en Paul Schenderling wat de Bijbel zegt over de natuur en het leven op aarde’, zegt Lydia van der Meer, Hoofd Kerkrelaties bij het NBG. ‘In de webinars wordt verkend of “groene exegese” kan leiden tot nieuwe inzichten die helpen bij de grote vragen van vandaag. Ook worden de deelnemers toegerust om groene thema’s samen met hun gemeenteleden op te pakken.’ 

Webinars 

De webinars voor voorgangers zijn gratis en worden gehouden op maandagen van 10 – 11 uur: 

– Maandag 17 oktober: ‘De mens als beeld van God, een ramp voor de aarde?’  
– Maandag 24 oktober: ‘De wake-up-call van de profeten’. Gastspreker: Paul Schenderling.   
– Maandag 31 oktober: ‘De stem van de schepping in de Psalmen’. Gastspreker: Trees van Montfoort. 
– Maandag 7 november: ‘Moet deze aarde niet sowieso vergaan?’, over de apocalyptische beelden in 2 Petrus en Openbaring.
– Maandag 14 november: ‘De bevrijding van de schepping volgens Romeinen 8:19-22’. 

Boekje Bijbel en duurzaamheid en website

Het NBG wil behalve voorgangers ook kerkleden inspireren inzake groene thema’s, bijvoorbeeld rond Sint Franciscus/Werelddierendag (4 oktober), Michazondag (16 oktober), of Dankdag (2 november). Daarom verschijnt binnenkort het boekje Bijbel en duurzaamheid met een Bijbelleesplan, gespreksstof voor kringen en kindermateriaal. Het boekje is te bestellen in onze webshop.

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!