Hoofdinhoud

Inspiratiedag voor voorgangers en kerkelijk werkers

Op vrijdag 30 september organiseert het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) in samenwerking met MissieNederland een Inspiratiedag voor voorgangers en kerkelijk werkers. Onder het thema ‘De Bijbel open in de 21e eeuw’ willen we kijken hoe de Bijbel betekenis kan krijgen in het leven en in de samenleving anno nu. De dag wordt gehouden in de Schuilplaats te Ede. Deelnemers ontvangen gratis het boek Psalmen met 21 gebedsmomenten.

Matthijs de Jong, Tim Vreugdenhil en Nikolaas Sintobin

In de ochtend is er een plenair programma met onder andere hoogleraar Bijbelvertalen Matthijs de Jong over het thema ‘De Bijbel open in de 21e eeuw’, stadspredikant Tim Vreugdenhil over nieuwe kansen voor kerken, en jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin over de Bijbel als kompas. 

Na de lunch volgen sprekers zoals Anne-Mareike Schol-Wetter, Matthijs de Jong, Dorina Nauta, Felix Govers en Maartien Hutter. 

Als je iets nieuws ontdekt in een bekend Bijbelverhaal; dat is het mooiste wat er is. Een ander perspectief of een wijsheid voor de actualiteit. Met welke bril lees je de Bijbel? Een van de brillen die we opzetten is een groene; de Bijbel staat vol met aandacht voor de Schepping. En dat blijkt ook nog heel actueel! We duiken er samen in tijdens de inspiratiedag!

Dorina Nauta

Aanmelding, plaats en tijd

Deelname aan de Inspiratiedag kost, inclusief koffie/thee en lunch, € 25. Deelnemers ontvangen een gratis exemplaar van het boek Psalmen met 21 gebedsmomenten van Nikolaas Sintobin. Het programma begint om 10 uur en het adres van De Schuilplaats is Otterloseweg 18A, 6718 ZM Ede. 

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!